torstai 17. toukokuuta 2012

Virkatut bikinit- step by step- aloitus

Helatorstain ratoksi vähän virkkaamista! Kyseessä siis ohje näihin . Tässä puhutaan ihan alusta, pitkälle ei siis vielä mennä!

  Tarvitaan: 1 kerä kotiväkeä (tennissee tai virkkauslanka onnistuu myös mikäli löytyy kokemusta ja tietää oman virkkaustiheyden.  Lisäksi 1 virkkuukoukku, kokoa 2-3, riippuen omasta käsialasta (tai varastosta). Bikineiden koko on noin 34-36 mutta virkkaamalla pari lisäkerrosta /miinustamalla pari ja tekemällä pitkät nauhat voi kokoa säädellä helposti.
1. Kiepauta lanka sormen ympäri kerran. Langan pääty on vasemmalla sormen yllä, lenkki sen vieressä.
 2. Pujota virkkuukoukku lankalenkistä läpi ja vedä koukun mukana lanka lenkin läpi.
 3. Virkkaa 3 ketjusilmukkaa.
 3. Kierrä lanka koukulle, pujota se lankalenkistä läpi, ota lankaa koukulle, vedä lankalenkistä takaisin läpi ja vedä lanka edellisestä silmukasta läpi (puikolla 2 lenkkiä) ja sitten vielä uudestaan. Syntyy siis pylväs.

4. Seuraavat pylväät tehdään samalla keinolla- lankalenkki toimii siis "pohjana" pylväillä ja koukku pujotetaan aina lankalenkin läpi kun aloitetaan uusi pylväs.. got it?


 5. Lenkkiin virkataan siis ensin 3 ketjusilmukkaa, sitten 4 pylvästä. Tämän jälkeen 3 kjs ja sitten 5 pylvästä. Virkkaa vielä kerran 3 kjs ja 5 p, sulje kerros piilosilmukalla ensimmäisen ketjusilmukkaketjun kolmanteen silmukkaan. 
6. Ensimmäisen kierroksen jälkeen tulisi näyttää tältä. Eli mytyltä. Keskelle jäävä mahdollinen reikä kiristyy pois vetämällä keskellä olevasta langanpäästä.

7. Aloitetaan toinen kerros, virkataan 1 pylväs jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan viiden pylväskohdan verran. Ketjusilmukka kohtaan;* 2 pylvästä, 3 kjs, 2 pylvästä*. Jatka samalla tavalla loppuun, pylväiden päälle pylvästä, ketjusilmukoihin **.


Toisen kierroksen jälkeen tulos on jotakuinkin tämmöinen.

En ole vielä jatkanut pidemmälle, mutta homma jatkuu samaa rataa noin 11 kerrosta, tämän jälkeen tulisi olla aikalailla valmis bikinikappale valmis! Kun edistyn, kuvaan prosessia samaan malliin mikäli tästä saa jotain selvää! Hauskaa tämä ainakin on.

5 kommenttia:

 1. Heippa! Mieki ajattelin vielä tälle kesälle keritä virkkaamaan ihtele bikinit. Etin netistä monilta sivuilta ohjeita, mutta ne oli tosi epäselvät enkä muista kolmen vuen takeisia käsityötunteja, joissa selvitettii lyhenteitä (esim. ks, kjs jne...)
  Tämän avulla selvisi paljon helpommin, hyvä ko laitoit kuviakin! KIITOS!!! Lankaostoksille---> :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva että oli hyötyä! Huomaathan myös http://my-blueberry-dream.blogspot.fi/2012/05/virkatut-bikinit-step-by-step-2.html kakkos-osan bikineiden valmistamiseen, näkyy vähän pidemmällä mallilla olevat biksut. Kuvasin valmiit tänään joten niistäkin lähipäivinä tulossa kuvaa (: Virkatuissa bikineissä on oma viehätyksensä ja vielä tosiaan ehtii hyvin moiset tehdät, saa nähdä milloin kunnon helteet edes alkavat (:

   Poista
  2. Huomasin toki toisenkin vaiheen! :) Mie viime kesänä jo mietin virkattuja bikineitä, mutta ne jäi silloin välistä.. Olisiko sinulla muuten myös bikinien alaosaan ohjetta, tai tiedätkö, mistä löytäisi helpon ohjeen siihen?

   Poista
  3. Viimeisimmässä Novitassa, eli kesä2012 ainakin on ohje bikinien alaosaan. Olen itse virkannut yhden alaosan käyttäen suunnilleen sitä novitan ohjetta, joka on tosi helppo, mutta selitetty lehdessä lähinnä kuvallisena "virkkuukaaviona" eli viivoina ja väkäröinä.

   Kun laitan kuvia valmiista yläosasta, voin laittaa samaan syssyyn simppelin sanallisen ohjeen myös alaosaan, sen tekeminen ei ole nimittäin lainkaan hankalaa (: Eli tällä viikolla tulee siihenkin ohjetta!

   Kiva että mainitsit tästä muuten, mieluusti jaan kaikki ohjeet ja vinkit jos niille vaan on kysyntää (:

   Poista
 2. Jees, hienoa! Mie täälä lanka ja virkkuukoukku käesä odottelen alaosaan myös ohjetta! :D Nyt vain yläosaa tekehmää!
  Kiitoksia kovasti ohjeista vielä, paljon helpommat nämä ko monet muut :)

  VastaaPoista