keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Puputytön mausteinen kasviskeitto


Ostin pitkästä aikaa Goudaa, voi kuinka olin kaivannut sitä leivän päälle! Ruisleipä+keitto = bingo!


Mausteilla saa kyllä ihmeitä aikaan, tämä on todistusaineistoa siitä. Olen tylsynyt kokonaan perinteisiin kasvissosekeittoihin, mutta tässä maku ja rakenne on kohdillaan, viimeistä piirua myöten. Ohje Puputytöltä, eroavaisuutena se, että lisäsin purkin ruokakermaa enkä tehnyt itse cashew kermaa kuten ohje kehotti. Lisäsin myös mausteet ennen loppua, mielestäni keitto imee itseensä tällä tavoin enemmän makua ja toisaalta mausteet tasaantuvat kun saavat vähän muhia.

Kesän kiirehtäessä vastaan säätkin lämpenevät ja tätä keittoa voikin nauttia sekä lämpimänä että kylmänä (ainakin Puputytön mukaan). Keitto sopii kesään muutenkin kivasti- kevyttä ja helppoa tehdä eikä uunia tarvitse lämmittää. Kesää odotellessa tämä keitto kyllä lämmittää.


Mausteinen kasviskeitto (4-6 hengelle)

1/2 kg porkkanoita
1/2 kg sipuleita
1 litra vettä
loraus öljyä
2 kasvisliemikuutiota
1 prk ruokakermaa
1/2 tl chilirouhetta
1 tl jauhettua juustokuminaa
1/4 tl currya
ripaus sokeria

Kuori ja pilko porkkanat, silppua kuoritut sipulit ja paista näitä isossa kattilassa öljytilkassa noin 5 min. Lisää sitten kasvisliemikuutiot ja vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia, lisää mausteet ja anna kiehua vielä 15 min. Lisää sitten ruokakerma ja soseuta keitto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti