tiistai 15. toukokuuta 2012

Munakoiso-tofu-feta paistos

Toinen kirjasta napattu ohje oli Munakoisopaistos (Viiden tähden vegaanista). Poikkesin kuitenkin alkuperäisestä ohjeesta kuitenkin aika kauas poluille mutta tulipa kyllä hyvää! 






Mikäli pelkäät munakoisoa, hylkää pelkosi, tämä on menoa nyt. Ruuassa on sopivasti maustetta siihen, ettei munakoison oma maku välity tässä niin paljoa. Lisäksi vihannes pehmenee ihanaksi ja sulautuu tomaattikastikkeen pariksi ihanasti. Kiepautin tämän kaveriksi salaatin ja käytin siihen tofupaketin toisen puolikkaan.
Salaattia varten paistoin tofua pannulla öljyn ja soijakastikkeen kera, lisäksi salaatissa paprikaa, pari tomaattia, kurkkua sekä "fetan" loput. Suositan ruuan kaveriksi jotain salaattia tai edes leipää mutta kyllä tämä passaa sellaisenaankin!

Oma uunivuokani on aika pieni, semmoi kahden-kolmen hengen vuoka ehkäpä. Tämä olisi sujahtanut pienenpäänkin, valitse siis pieni uunivuoka.

Munakoiso-tofu-fetavuoka (noin 3:lle ainakin jos on lisuketta)

1 Munakoiso
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
500g tomaattimurskaa
3 rkl ketsuppia
mustapippuria
sokeria
tinjamia
1/2 pkt tofua
1 pkt apetina "fetaa"
grillimaustetta
yrttisuolaa
basilikaa (kuivattua)
paprikajauhetta

Viipaloi munakoiso noin 1/2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele ylle suolaa ja anna hikoilla melkein 30min. Sillä välin silppua sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipuleita kattilassa ketsupin kanssa, lisää tomaattimurska ja anna kiehua noin 10 min, kunnes hieman nestettä on haihtunut. Mausta sitten mustapippurilla ja tinjamilla.
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Pyyhi munakoisojen pintaan noussut kosteus paperilla pois ja paista viipaleita oliiviöljyssä pannulla kumminkin puolin niin että viipaleet saavat pintaan väriä.
Murusta tofu astiaan/leikkuulaudalle tms ja mausta grillimausteella, yrttisuolalla,basilikalla ja paprikajauheella.
Leikkaa fetajuusto pieniksi palasiksi.
Kokoa vuoka seuraavasti; pohjalle tomaattikastiketta, ylle munakoisoviipaleita ja tofumurua. Uudestaan tomaattikastike, sitten munakoisoviipaleet, tofua ja fetaa. Toista em. kerros vielä kertaalleen, kaada päälimmäiseksi loppu tomaattikastike ja fetapalat. Lopuksi paistetaan uunissa keskitasolla noin puoli tuntia. Anna levätä hetki ja sitten syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti