maanantai 28. toukokuuta 2012

Kasvispaistos riisin kera




Tämä oli toinen sarjassamme "mitä kaapista löytyy" ruoka. Epäilys oli kova kokkausprosessin aikana mutta tästähän tuli hyvää! Suosittelen ehdottomasti siis avoimin mielin kokkaamista, tulos voi olla jotain todella herkullista. Pakkasesta saa aika mainiosti kunnon aterioita kun yhdistelee luovasti- harva tajuaa kuinka paljon kotona kaapeissa oikeasti on ruokaa vaikka jääkaapin hyllyillä on tyhjää. Tämä on taas vain yksi esimerkki mutta hyvin toimiva sellainen- sekä terveellinen! Pavut, siemenet ja herneet lisäävät aterian ruokaisuutta helposti ja tuovat kivaa lisäväriä.

Käytin lisukkeena sushi riisiä (tavallinen riisi loppu).. ja se osoittautui olevan täydellinen vastapari vahvasti mausteiselle ruualle. Toki tavallinen riisi käy tähän yhtä hyvin jos sitä kaapissa on!

Kasvispaistos

Kourallinen suikaloitua kaalia (omani pakkasesta, tuorekin käy hyvin!)
kourallinen pakasteparsakaalia
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
ruokaisat vihannekset- pakastepussista noin 1,5 dl papuja, herneitä tms.
paprikamaustetta
hieman kurkumaa
mustapippuria
chilikastiketta

Lorauta pannulle öljyä ja lisää pakaste kasvikset ja kaali. Silppua sipulit ja lisää ne pannulle kun muut kasvikset ovat sulaneet. Paista kunnes punasipuli on vähän pehmennyt. Mausta oman makusi mukaan ja tarjoile esim riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti