torstai 10. toukokuuta 2012

Avokado-pastasalaatti


Eilen kokoilin sitä kauppalistaa ja iskin silmäni Viiden tähden vegaanin Pasta-avokadosalaattiin. Ostelin vähän sen mukaan aineksia ja tein mainiosta salaatista oman versioni. Niin hyvää! Yksi parhaista testaamistani salaateista ehdottomasti. Tästä ei puutu mitään. No ehkä feta, mutta sitä ei nyt edes ehdi kaivata!

Iloista on myös se, että vihannesten hinnat ovat kohdanneet vihdoin kevään- salaattiainesten ostaminen ei tee enää kipeää. Kun salaattiin ynnää pastaa (täysjyvää tms, mulla oli vehnänalkiopastaa) sekä kikherneitä, tulee mukaan kunnolla proteiiniakin. Chili ja sipulit tuovat kivasti makua muuten mauttomaan pastaan. Paprikasta ja avokadosta kivoja värejä ja ennenkaikkea rakennetta- salaateissa ehkä parasta on erilaisten rakenteiden ja värejen yhdisteleminen.


Ei voi kuin piristyä tälläisestä väri-iloittelu ruuasta.



Avokado-pastasalaatti

1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
1 1/2 isoa punaista paprikaa
1 punainen chili (isohko)
1 tl jauhettua juustokuminaa
oliiviöljyä
1 kypsä avokado
1 tlk kikherneitä
noin 200g pastaa
1 pussi jäävuorisalaattia

Kuori ja leikkaa punasipuli puolikuiksi. Hienonna tai puserra valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja siemenkiinnikkeet, leikkaa pieniksi paloiksi. Kuumenna sitten pannulla öljyä ja lisää siihen sipulit ja chili ynnä juustokumina, anna hautua kunnolla kunnes punasipuli on pehmeää.

Keitä pasta kypsäksi, valuta kikherneet ja huuhtele ne ja sekoita sitten pastan joukkoon. Sekoita mukaan punasipuli-chili seos.

Pilko paprikat ja avokadot palasiksi. Kokoa sitten salaatti kulhoon; sekoita paprikat pasta-kikherneseokseen kulhossa ja lisää lopuksi mukaan revitty jäävuorisalaatti sekä avokadokuutiot.

Sitten syömään, innolla! Tästä tulee taatusti hyvä fiilis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti