maanantai 21. toukokuuta 2012

Muang Thai- thaimaalaista Jyväskylässä

Kävin sisareni kanssa testaamassa Muang Thai- ravintolan, joka sijaitsee Jyväskylän keskustassa, torikeskuksen yläkerrassa. Aikomus oli hyödyntää buffettia, mutta helatorstaina moista ei ollut joten päädyttiin tilaamaan listalta- sisko oli niin hurmaantunut paikan vibasta jo siinä vaiheessa että pois ei käännytty. 

Palvelu oli superystävällistä ja tavattoman nopeaakin. Annosten ulkonäköön oli panostettu kunnolla ja itse ravintolan sisustus ja äänimaailmakin oli miellyttävä. Kaikin puolin ihana paikka ja menun laajuus yllätti positiivisesti- kaikkiin pääruokiin sai itse valita joko tofua/kanaa/lihaa/katkarapuja/mereneläviä. Myös kasvissyöjät ja vegaanit saavat siis täältä varmasti mieluisan aterian. 

Nappasin nopsaan parit kuvat puhelimella: Ateriaan kuului alkunaposteltavana "rapusipsejä"makealla chilikastikkeella ja itse pääruuaksi tilasin kasviksia hapanimeläkastikkeessa jättikatkarapujen kera. Annoksiin kuuluu riisi, joita pöytään toimitettiin kahdenlaista; jasmiiniriisiä maustettuna ja maustamattomana. Hintaa 15e, sisältäen ruokajuomana veden. 
Niin herkullista! Tykästyin thaimaalaiseen kertaheitolla siis. Ja kuinka nätti annokseni oli ? Melkein harmitti rikkoa annoksen kokonaisuus kun hyökkäsin kimppuun. Arvostan suuresti sitä että ravintolassa jaksetaan panostaa annoksen ulkonäköön ja mietitään visuaalisuutta- appelsiiniviipaleita en ehkä syönyt mutta kyllä ne tuovat annoksen ulkonäköön ehdottomasti lisäarvoa.

Innostuttiin siskon kanssa niin paljon tästä, että pohdittiin jo milloin mentäisiin kokeilemaan jotain intialaista paikkaa, joita on tässä kiven heiton päässä parikin kappaletta.

1 kommentti:

  1. Ei hitto ei pitäs lukee sun blogii ku tule ihan _kamala_ nälkä! oot nyt vastuussa mun nälästä, tuo ruokaa! T. Johanna @ nikolainkulma

    VastaaPoista