torstai 24. toukokuuta 2012

Tulinen kasviscouscous

Pakastimen perukoille jää aina vajaita pusseja erilaisia pakastekasviksia, joita päätin hyödyntää yhdellä kerralla yhteen ruokaan. Ostettavaksi jäi vain couscous joka oli päässyt loppumaan, mausteet löytyivät omasta takaa, budjettiruokaa kerrakseen siis!

Ihana emali astia on kulkeutunut suvussa

Mitkä värit! Miksei tätä ole enää jäljellä
Ruuasta syntyi ihanan värikäs sekasorto ja makua tuli todellakin riittämiin; limen mehun ja makean chilikastikkeen yhdistelmä tuo mukavasti "etnisyyttä" ruokaan mutta pitää ruuan sellaisena, että maustekammoisillekin maistuu. Chilikastikkeen määrää säätämällä tulisuutta voi rajoittaa helposti.

Mielestäni tästä on mallikkaaksi ateriaksi, mutta halutessaan kaveriksi voisi pyöräyttää vaikka falafeleja, paahtaa pähkinöitä tai mitä nyt keksiikään, ajan ja budjetin mukaan.

Tulinen kasviscouscous (noin 4-5:lle pääruokana, riippuu vatsojen koosta)

Lajitelma wokkivihanneksia/pakaste vihanneksia joita pakastimen perältä löytyy. (noin 1 wokkivihannespussin verran. Itse yhdistin loput wokkivihannes pussista, kruunukasviksia, parsakaalia sekä herneitä.)
1 prk GoGreenin punaisia linssejä
2,5 dl couscousia
2,5 dl vettä
ripaus suolaa
2 rkl öljyä
loraus lime-mehua
loraus makeaa chilikastiketta
paprikamaustetta
ripaus kurkumaa


Laske kattilaan 2,5 dl vettä ja 1 rkl öljyä sekä ripaus suolaa. Kiehauta ja nosta sitten pois levyltä. Lisää sitten couscous sekoittaen, anna turvota muutama minuutti kannen alla. Sekoita sitten puuhaarukalla couscous irtonaiseksi ja lisää öljyä 1 rkl, sekoita. Lorauta mukaan limemehua ja sekoita jälleen.  Jätä kannen alle odottelemaan.

Paista pakastevihannekset/wokkivihannekset pannulla öljytilkassa.
Valuta linssit ja huuhtele huolella. Mausta kasvikset paprikamausteella ja kurkumalla, sekoita mukaan linssit. Lisää sitten oman maun mukaan chilikastiketta.

Sekoita myös couscousin mukaan chilikastiketta.

Kaada couscous tarjoiluastiaan (tai isompaan kattilaan) ja sekoita mukaan linssi-kasvisseos. Lorauta mukaan vielä limemehua ja makusi mukaan halutessasi chilikastiketta. Tarjoile lämpimänä (tai viileänä).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti