lauantai 26. toukokuuta 2012

Block the sun!

On tainnut tulla taas se aika kun lehdet ja tv alkavat tarjota aurinkosuoja uutuuksia. Oikeastihan talvellakin nassu tarvitsee suojaa uv valolta eikä kevät aurinkokaan ole vaaraton. Suurin osa meistä käyttänee kuitenkin aurinkorasvaa vain kesäisin ? Näin minä ainakin. Ostan kasvorasvani/bb-voiteen tms yleensä pienellä uv- suojalla, joten ympäri vuoden on kasvoilla ehkä ees vähän suojaa, muu kroppa hautuu vaatteiden alla.

Viime viikkoina olen alkanut suihkutella uv suojaa hiuksiin ja alkanut miettiä missäköhän aurinkorasvani majailee.

Ihoni palaa helposti (varsinkin koska poltin selkäni pari kesää sitten pahasti) enkä rusketu muuten kuin taikaiskusta, ehkä kerran viidessä vuodessa ajoittain. Käytän siis korkeita suojia, mahdollisimman nopeasti imeytyvää suojaa. Tykkään myös spray malleista tai värittömistä voiteista enemmän kuin perus rasvoista ihan käytännönöllisyyden kannalta. Viime vuosina olen huomannut kesäisin iholle ilmestyvän pieniä punaisia pisteitä (vaarattomia) joten kun auringon vaikutuksen näkee haittana iholla, tahto suojata ihoa on kova. Yksi kriteeri valinnassa on myös hinta- en ole valmis maksamaan putilosta paria kymppiä kuitenkaan. Koska käsittääkseni aurinkorasvan suoja teho himmenee sen majailtua talven yli kaapissa (eli säilytetty lähes vuoden) koetan käyttää alkukesästä edellisen pullon loppuun ja ostan sitten uuden ennen ekaa biitsille lähtöä.

Garnierin aurinkosuojia olen ostanut monena vuonna, allaolevista ainakin vasemmanpuoleista olen testannut. Tehosta en ollut ehkä ihan vakuuttunut, tai ainakin sitä piti suihkia iholle todella paljon koska suihke imeytyi niin nopeaan ja tuntui ettei sitä tullut koskaan "tarpeeksi". +50 suojaa en ole tainnut ostaa ihan vaan koska hinta nousee suojakertoimen noustessa- mitä en ymmärrä! Miksi rahastetaan sillä, että haluaa suojata ihonsa paremmin ?

Garnier ei kerro nettisivuillaan tuotteistaan juuri mitään, uusi teknologia ja hyvä suoja koko perheelle. Kokemuksesta voin sanoa että rasvoja on monen laatuista, tuoksu aina ollut ihan ok, löytyy kevyttä ja rasvaisempaa. Varsinaiset voiteet ovat kyllä aina toimineet itsellä hyvin, suihke vähän siinä ja siinä. Garnierilta oli viime vuonna myynnissä myös se spray joka toimi aivan loistavasti (ja jota minulta yhä löytyy pullon loppua kaapista)! Sitä ei vaan enää ainakaan netistä löytynyt. Tosi painepullo on ekologisesti huono juttu ja maksoi litrahinnan kannalta hurjasti enemmän kuin muut.






Näistä kahdesta ei ole kokemusta mutta tuote-esittelyt ovat ainakin myyviä:


"ACO Extra kevyt sun spray on tehokkaasti kosteuttava, kosmeettisesti miellyttävä, helposti ihoon imeytyvä voide, joka antaa tehokkaan suojan auringon UVA- ja UVB-säteitä vastaan. Sisältää kolme tehokasta kosteuden sitojaa: glyserolin, butyleeniglykolin ja sorbitolin, jotka estävät ihon kuivumista auringossa. Helppokäyttöinen spray ei jätä tahmeaa pintaa. Erittäin vedenkestävä. TÄRKEÄT OHJEET: Levitä tasaisesti ennen auringolle altistumista ja lisää säännöllisesti ja usein. Anna voiteen kuivua ennen pukeutumista. Vältä keskipäivän aurinkoa äläkä oleskele auringossa useita tunteja. Älä altista pikkulapsia auringolle. Mikään aurinkovoide ei anna 100 % suojaa UV-säteitä vastaan. Muista, että ensisijainen suoja iholle on vaatteet.
  • Kevyt, kosteuttava spray
  • Tehokas suoja UVA- ja UVB-säteitä vastaan.
  • Korkea suoja & kevyt spray
  • Erittäin vedenkestävä
  • Imeytyy nopeasti eikä tahraa
  • Alkoholiton, väriaineeton ja parabeeniton" (aconordic.fi)
Kolmoisvaikutus parilla painalluksella

Kosteuttava ja suojaava suihke 3 in 1 SK30 on erittäin tehokas ja kätevä. Se suojaa ihoa voimakkaalta auringonpaisteelta, kosteuttaa ja ehkäisee ikääntymisen merkkejä.
Saat ihollesi hyvän suojan ja kauniin rusketuksen.

Testattu lääkärien valvonnassa.

Kosteuttava ja suojaava suihke 3 in 1 SK30 sisältää Madagaskarilla kasvavan aphloian puhdistettua uutetta, joka suojaa ihoa luonnollisella tavalla.

+ : Nestemäinen, kevyt, kosteuttava suihke on vedenkestävä eikä jätä iholle valkoisia raitoja!"


Yves Rocher on ollut luottokosmetiikka liike mulle vuosia, sieltä aina pienenä tilattiin kaikkea kivaa suihkugeeliä yms. Yves Rocherin kynsilakanpoisto aine on yhä se ainoa ja oikea joka ei vedä kynsiä valkoisiksi tai tapa hajullaan. Uskon että putiikin aurinkosuojakin voisi olla hyvä.

Kun pari vuotta sitten paloin, ostin Nivean päivettävän kosteusvoiteen vartalolle päästäkseni eroon palaneen ihon ja vaalean kirkuvan ihon selkeistä rajoista- tuloksena läikikäs ja oranssihtava iho. Etsin samalla siis tässä hieman päivettävää vartalovoidetta (ei itseruskettavaa kuitenkaan) sillä jalkani ovat niin mustelmilla että pieni värin tasaus ei tekisi yhtään haittaa.


Garnierin BodySummerin tuotekuvaus lupailee luonnollista hehkua olematta itseruskettava. Väitetäänpä vielä, että tuote tuoksuu sitruunaiselta- haluan ainakin käydä nuuhkimassa tätä siis! Ihan potentiaalinen ehdokas ihon sävyn heleyttämiseen kesäisemmäksi. Ihoni sävy on tosin niin vaalea, että täytyisi olla aikamoinen ihmevoide jotta väri olisi hehkuva ja rusketusta imitoiva eikä keltainen.







 After sun on myös aivan ehdoton- sitä ei tarvitse tosin pohtia, apteekista löytyvä SebaMedin after sun on nimittäin loistava ja sitä en vaihda.


Auringossa olon jälkeen iho kaipaa virkistävää kosteutusta. Sebamedin hoitava After Sun -voide sisältää viilentävää mentolia, rauhoittavaa bisabolia, uudistavaa allantoiinia, antioksidanttista E-vitamiinia sekä hoitavaa pantenolia B5. Ravitsevan koostumuksen luonnonöljyt antavat iholle silkinpehmeyttä ja auttavat pidentämään kesäihon luonnollista hehkua.
  • Suunniteltu erityisesti auringonoton jälkeen helpottamaan ihon mahdollisesti kuumottavaa, kuivaa ja kiristävää tunnetta.
  • Koostumuksen pH 5.5 tukee ihon omia suojamekanismeja ja kosteuttaa tehokkaasti.
  • Kaakaovoi ja glyseriini yhdessä syväkosteuttavat ja pehmentävät tehokkaasti.
  • Hajusteeton ja parabeeniton.



Mitä aurinkosuojaa sinä käytät ja onko lemppareita joita en tässä maininnut ? Parhaan suojan antavat toki vaatteet, mutta eihän tässä kukaan kaavussa kulje koko kesää kuitenkaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti