sunnuntai 6. toukokuuta 2012

DIY farkkushortsit vol 2. vihdoin valmiina


Vilautin jo maaliskuussa että tekeillä olivat toisetkin farkkushortsit. Prosessi oli aika lyhyt loppujen lopuksi, kävi vaan niin, etten eka ehtinyt, sitten en tiennyt ja lopulta oli niin pimeää ettei kuvauksesta tullut mitään. 

Shortsit ovat alkujaan olleet siis ikivanhat H&M tummanharmaat, vähän stretchaavat bootcut farkut. Värinä on käytetty viininpunaista käsi/batiikki väriä ja värjäsin farkut täyspitkinä tosiaan. Tämä siksi, etten tiennyt kuinka pitkät shortsit haluan enkä osannut visioida miltä shortsit näyttäisivät värillisinä. 

Värinä siis Easy Colorin ruby red. Väri maksoi vajaa 3e Pian puodissa. Värin kiinnikkeenä käytin suolaa, en ostanut mitään erillisiä kiinnike aineita siis, suola passaa hyvin. 

Ennen värjäystä valkaisin farkkuja noin 6h ämpärissä johon valutin ihan kunnolla kloridia. Väriä lähti Paljon mutta koska farkut olivat suht tummat alkujaan, eivät ne vaalenneet kuitenkaan kokonaan vaan jäivät laikukkaiksi ja paikoin kovinkin tummiksi. Olin kuitenkin tyytyväinen tulokseen joten huuhtelin farkkuja raivolla monen monta kertaa sekä kuumassa että kylmässä vedessä. 

Sitten väri ämpäriin veden ja suolan kanssa ja farkut sinne. Noudatin vaan paketin ohjetta tässä vaiheessa. Värjäyksen jälkeen taas raivokasta huuhtelua. Huuhtelin farkkuja itseasiassa parina peräkkäisenä päivänä koska en iltamyöhällä jaksanut jatkaa prosessia pitkään.

 Punainen väri on vahvasti pigmentoitua mutta myös hankalasti tarttuva siinä mielessä, että sitä saa huuhdella todella pitkään ja väriä tuntuu aina lähtevän. Pesukoneessa shortsit eivät ole käyneet (ei ole koti konetta) mutta en koe siihen tarvettakaan. Olen huuhdellut pöksyt niin hyvin että niitä sietää käyttää. Katkaisin kesken huuhtelun lahkeita noin pohjepituisiksi helpottaakseni käsien taakkaa huuhtelussa. 

Huuhtelun jälkeen annoin farkkujen kuivua hyvin. Mallasin sitten shortseja jalkaan ja leikkelin hiljakseen mittaa lyhyemmäksi. Päädyin aika napakan lyhyeen malliin- hyvin istuvat farkut eivät paljon pituutta kaipaa ja näyttivät mielestäni parhaalta näin lyhyenä. 

Leikkailun jälkeen rispasin vielä lahkeiden reunat ensin saksimalla reunoja hieman ja sitten repimällä silmuja jotta lahkeista tuli pehmeämmän näköiset (ja tuntuiset). Ja siinä ne nyt on! Ihanan hailakat ja epätasaiset shortsit. Hintaa prosessilla noin 3e sillä farkkuja olin ennemmin käyttänyt noin 8 vuotta ehkä, olivat siis maksaneet itsensä takaisin jo. 

Eestä! (vetoketju on kyllä kiinni! vetoketjuhalkio on vähä hämäävä)

Fiksuna tyttönä vetäisin valmiit shortsit jalkaan kun päällä oli mekko, kietaisin meko vyötäisille ja paimensin taltioimaan shortsit- vihdoin. Joskus voisi vaikka panostaa vähän enemän näihin käsityö kuviin eikä kuvata aina niinä sunnuntaifiilis-päivinä. Niin tai näin, näissä ne nyt näkyy! Kuvat ovat sentään tarkat ja tekele edustettuna pääasiassa.

Sivulta! (tässä näkee ehkä vähän paremmin oikea väri)

Takaa!

Aika perus farkkushortsit siis tällä kertaa, värjäys ja sen epätasaisuus tuovat tarpeeksi persoonallisuutta näihin omaan makuuni. Kun farkuissa oli vielä ihanat etu-ja takataskut valmiiksi en harkinnut mitään kuviointejekaan. 

Sellaiset tällä kertaa, mitäs tykkäsitte?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti