keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Virkatut bikinit step-by-step 2

Sain vihdoin napattua vähän vaihekuvaa- ensimmäinen bikiniosa valmis, toinen vaiheessa. Tässä vaiheessa osaset näyttävät aikamoisilta möllyköiltä. Napauttaisin Novitaa vähän siitä, ettei ohje kerro, mikä reuna on alareuna joten se jää virkkaajan pääteltäväksi- mielestäni kappale soveltuu olemaan parillakin tapaa.  Kannattaa mallailla itse siis!

Korostan, että ohje koko 11 krs ei ole monellekaan se oikea koko, kannattaa vähän mallailla kokoa tekiessä ja jättää pari kerrosta pois tai tehdä niitä muutama lisää- kerrosten rakenne on kokoajan sama!


Vasemmalla keskeneräinen, oikealla valmis. Yhtä kummallaisia lettusia vielä nyt.

Kuva on tarkentunut vähän huonosti ja virkattu kappale asettunut sitäkin kehnommin, mutta suunnilleen tälläinen on lopputulos. Kun kerroksia on virkattu tarpeeksi (itsellä ehkä 10? ohjeellinen määrä 11), virkataan vielä sivujen ympäri kiinteitä silmukoita ja alareunaan nauhakuja:3 kjs, 1 pylväs,* 1 kjs, 1 pylväs * toista** reunan loppuun asti. Ja pylväät tehdään toki jokatoiseen silmukkaan jotta muodostuu reikäinen rivi. 

Alareunan nauhakujan pitäisi näyttää tuolta. 

 Vielä vähän tarkempi otos valmiin kappaleen pinnasta. En ole mikään näppärin virkkaaja, taitavampi saa varmasti tiiviimmän ja symmetrisemmän rakenteen aikaan.

 Prosessa oleva näkyy tässä! Viimeksi aloitettu kappale oli muutama kerros tätä pienempi eli tämä antanee nyt vihiä miten kappale suurenee. Tästä kuvasta huomaa ehkä parhaiten, että kappaleen kolmea  "kulmaa" kohden muodostuu reikäisät kerrokset- ne ovat niitä ketjusilmukka kohtia! Itsellä tuo kolmas reikäinen rivi ei tässä oikein erotu eikä siitä tule yhtä selvää sillä kerros vaihtuu juuri siinä kohdin. Kunhan toinenkin kappale on valmis kuvaan vielä viimeistely prosessin, nauhojen laiton ja kappaleiden kiinnityksen. Sitten onkin valmista!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti