perjantai 1. kesäkuuta 2012

Mehevät mustikka-punaviinimarja muffinit (vg,l)

Leivosnälkää ei voi häätää millään- oli pakko tehdä muffineja. Ohjeen pohjana toimi mustikkamuffini ohje Leivonnaisia herkkusuille kirjasta, mutta olosuhteet määräsivät reseptin vähän muille maille. Tämä sopiikin sitten vegaaneille kanssa! Ja maito-ongelmaisillekin. Kaikille makeasta ja mustikoista pitäville kanssa. Nälkäisillekin.

 Mielestäni nämä ovat kuin muffinien perikuvat; pursuavat yli vuoasta ja ovat oikein tuhdin oloisia ulkoa.
 Rakastan miten mustikkasattumat värjäävät pieniä kohtia taikinasta siniseksi.


Näiden paistamisessa muffinipelti tai yksittäiset silikoniset muffinivuoat ovat must- taikinaa lapetaan yhteen koloseen nimittäin kukkurallinen joten pelkkä paperivuoka ei sitä kestä. Taikina on jämäkkää ja tuottaa ihanan meheviä muffineja siis.

Kananmunan sijaan ohjeessa on 1 rkl soijajauhoja- joten vegaanitkin pääsevät maistelemaan. Soijajauhoa löytyy suuresta osasta hyvinvarusteltuja ruokakauppoja ja taatusti ekokaupoista (ekolo, punnitse&säästä, ruohonjuuri).

Mustikka-punaviinimarja muffinit 12 kpl


5,5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
0,5 tl ruokasoodaa
1 rkl soijajauhoja
3 dl kauramaitoa
1 tl vaniliinisokeria
1 tl vanilja-aromia
1 dl rypsiöljyä

Suuri kourallinen mustikoita (pakasteesta)
 pienenpi kourallinen punaviinimarjoja

muffinivuokia ja muffinipelti.

Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Sekoita kulhossa yhteen vehnäjauhot, sokerit, leivinjauhe, sooda ja suola. Lisää sitten kauramaito, vanilja-aromi sekä soijajauho, sekoita hyvin. Lisää öljy ja sekoita taikina tasaiseksi. Lopuksi sekoita varovaisemmin mukaan marjat ja jaa taikina muffinivuokiin muffinipellissä. Tulee aika kukkuraisia 12 kpl mutta anna mennä vaan- taikina on aika jämäkkää ja kohoaa siten hyvin paikoillaan.Täytä muffinivuokakolot siis aivan täyteen ja vähän ylikin. Paista 20-25 minuuttia ja anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti