lauantai 3. maaliskuuta 2012

Suklaakuppikakut ja ihana aurinko!





 Ihana aurinko houkutteli ulos ja pääsin vihdoin luistelemaan-ja onneksi lähdin sillä saattaapi olla pian viimeiset mahdollisuudet moiseen. Jyväsjärven jäärata oli paikoin nimittäin tosi kehnossa kunnossa ja vesitaskuja oli aikalailla. Super-pinkit sukkahousut ovat nousseet kevät-auringon myötä ehdottomiksi suosikeiksi ja pääsivät nyt jäällekin, aurinkolasitkin tuli tarpeeseen. Aurinkoannoksen jälkeen kotona odottelinkin eilisiä leipomuksia.










Palasin humming birdsin pariin ja tällä kertaa syntyi suklaisia kuppikakkuja. Nämä ovat varmasti jokaisen suklaan ystävän intohimon kohde ja ovat vähän tuhdimpia maultaan kuin aiemmin tekemäni vaniljaiset kuppikakut. Ehdottoman hyviä ja loistava koostumus, jälleen kerran, ei voi kuin ihastua! Ohje siis Leivonnaisia herkkusuille- kirjasta. Voit halutessasi käyttää suklaakuorrutteen sijaan vanilja kuorrutetta, jolloin leivokset eivät ole aivan niin suklaisia.



Suklaakuppikakut

1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1,6dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
40g suolatonta voita huoneen lämpöisenä
1,2 dl maitoa (kaura,soija,normi mikä vaan käy)
1 kananmuna
0,25tl vanilja-aromia (tai vaniljasokeria 1tl)

suklaakuorrute:

5dl tomusokeria siivilöitynä
100g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
1 dl kaakaojauhetta siivilöitynä
0,4 dl maitoa

Kuumenna uuni 170 asteeseen. Mittaa jauhot, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe, suola ja voi kulhoon, vatkaa hiljaisella nopeudella kunnes seos on murumaisen kaltaista ja aineet sekoittuneet hyvin yhteen.
Vatkaa toisessa kulhossa yhteen maito, muna ja vanilja-aromi. Kaada sitten puolet seoksesta jauhojen sekaan, vatkaa korkeammalla teholla ja huolehdi ettei seokseen jää kokkareita. Säädä vatkainta hiljemmalle ja kaada loppu maito hitaasti joukkoon. Sekoita vielä pari minuuttia jotta seoksesta tulee sileää. Lusikoi taikina vuokiin, jätä nostovara. Paista 20-25 minuuttia tai kunnes pinnalta kimmoisia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Vatkaa kuorrutetta varten tomusokeri, voi ja kaakaojauhe yhteen. Kun ainekset ovat sekoittuneet kunnolla, lisää joukkoon hiljakseen maitoa, vatkaten hiljaisella teholla. Kun kaikki maito on seoksessa, vatkaa seosta suuremmalla teholla ainakin 5 minuuttia jotta seos on hyvin kuohkeaa.

Kuorruta jäähtyneet kuppikakut ja koristele strösseleillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti