perjantai 30. maaliskuuta 2012

Puolukka-banaani kakku




Tein eilen mitä ihaninta "kuivakakkua" Chocochilin  ohjetta vahvasti mukaillen. Niinsanonut kuivakakut ovat kahvipöydän vakioita ja lapsuudelta muistankin lähinnä tiikerikakun, joka oli aina enemmän tai vähemmän kuivaa, kahvipöydästä riippuen. Koska mielikuvani kuivakakuista olikin noh, kuiva, arastelin muutama vuosi sitten edes testata kuivakakku ohjetta. Mielipiteeni käänsi kuitenkin toivo paremmasta eikä yksikään kokeilemani kuivakakku ohje ole koskaan ollut kuiva. Ei tämäkään! Seurasin siis Chocochilin ohjetta aika napilleen mutta muutin vähän paria mittaa sekä käysin margariinin sijaan rypsiöljyä. Alkuperäinen ohje löytyy linkkiä seuraamalla, tässä oma modaukseni, ehkä hieman "keveämmästä (ja yhtä banaania halvemman)" puolukka-banaanikakusta.

Puolukka-banaanikakku

4,5dl vehnäjauhoja
1,8dl sokeria
1,5tl leivinjauhetta
1,5tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
3 dl puolukoita
1 iso banaani
1,5 dl kauramaitoa
1 dl rypsiöljyä

Koristeluun tomusokeria

Lämmitä uuni 175 asteeseen, öljyä+jauhota rengasvuoka. Mikäli käytössäsi on silikoninen rengas vuoka, pieni öljyäminen riittää eikä sekään ole pakollista.

Sekoita kuivat aineet yhteen. Muussaa banaani toisessa kulhossa ja sekoita mukaan maito ja öljy. Sekoita puolukat (jäiset tai ei) kuivien aineiden joukkoon.Miksaa seokset sitten yhteen tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan suht tasaisesti ja paista keskitasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei jää taikinaa. Anna jäähtyä ja kumoa lautaselle. Koristele halutessasi tomusokerilla.

3 kommenttia:

  1. Puolukkaa ja banskua yhessä :o Omnomnomnom.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Jenniemi, tuo on tosi hyvä yhdistelmä, juuri sopivasti makea ja kakun rakenne toodella ihana. Lisäksi super nopea ja helppo tehdä kunhan jaksaa ootella paistumisajan.

      Poista
  2. Kauramaito? Voiko sen korvata tavallisella maidolla ja voisiko suklaata lisätä hiukan mukaan, näin joulun kunniaksi? Paljonko sitä suklaata voisi laittaa?

    Nim.merk. Satu

    VastaaPoista