perjantai 9. maaliskuuta 2012

Aamupalasuosikit

 Olen löytänyt taas pari uutta suosikkia; Ingmanin Luomu Vanilja Jogurtin (makeutusaineena rehellistä sokeria sekä vaniljan makua tuomassa vanilja-aromia ainaki). Jälleen yksi poikkeus suomalaisessa jogurtti hyllyssä; tämä on oikeasti aika paksua ja pehmeää, ei lirua! Eikä liian vaniljaista.
Jogurtin kaveriksi ihan tosi hyvä mysli. Myslihyllyn edessä olen aina vähän sormi suussa- vaihtoehtoja ihan järjettömästi ja suuressa osassa paljon jotain muuta kuin pähkinöitä ja hedelmiä, löytyy suolaa, sokeria, makeutusaineita tms. Rainbow osas kuitenkin yllättää: kaurahiutaleet, rusina 25 %, ohrahiutaleet (ohra, sokeri, suola, ohramallas, emulgointiaine (E 471)), vehnähiutaleet, kuivattu taateli 9 %, hasselpähkinä 7 %, paahdettu banaani 2 % (banaani, kasviöljy, sokeri, hunaja, aromi), kookoshiutale 2 % (kookos, sokeri). Suolapitoisuus 0,3 %. Saattaa sisältää maapähkinää tai muita pähkinöitä, maitoa, soijaa tai seesaminsiementä.

Tein pienet ilotanssit tämän sisällystiedotteen luettuani. Mukana on joo sokeria ja suolaa mutta siihen se vähän jääkin. E471 on rasvahappojen mono-ja diglyseridit, synteettisesti valmistettu, joten sitä, onko rasva kasvi-vai eläinperäistä ei voi tietää ellei pakkaus erikseen erittele tai ellei kysy valmistajalta. E:n vähän tuntemattomuus ei kuitenkaan mua hetkauta; aina on jotain ellei itse tee. Tässä myslissä on kuitenkin yllättävän vähän mitään hullua ekstraa ja suolapitoisuus kivan matala. Plussaa myös kivasta pakkauksen koosta ja hinnasta (vajaa 3e jos muistan oikein). 


Kivalla aamupalalla muuten kankealta tuntuva perjantai käyntiin, ehkä askel keventyy vielä päivän mittaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti