torstai 1. maaliskuuta 2012

Jamien kermainen butternut squash


Vihdoin! Kaupassa oli nimittäin butternut squasheja (eli talvikurpitsoja). Jamien ohjetta mukaillen tein sitten ihanaa lämmintä kevättalven ruokaa. Jätin pois alkuperäisen ohjeen viinin ja lisäsin porkkanaa sekä perunaa. Ruuasta kehkeytyi hyvän kypsyttelyn jälkeen mausteista ja kermaista, pehmoista ja ihanaa. 




Mukailtu Jamien kermainen talvikurpitsavuoka

1 butternut squash (talvikurpitsa)
1 porkkana
1 peruna
1 prk ruokakermaa
 vajaa 1 tl chilirouhetta
mustapippuria
suolaa
1 tl tinjamia
1/2 tl muskottia
kunnon loraus oliiviöljyä
kaksi kourallista parmesania

uunivuoan kokoinen pala voipaperia

Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Halkaise kurpitsa pituussuunnassa, koverra siemet pois veitsen tai lusikan avulla. Leikkaa parin sentin kuutioiksi. Kuori peruna ja porkkana, leikkaa ohuiksi pieniksi paloiksi. Sekoita kasvikset vuoassa yhteen, lisää kaikki chiliä,tinjamia,suolaa,pippuria sekä öljyä. Kastele voipaperi kunnolla ja purista vesi pois, asettele paperi vuokaan kasvisten päälle niin että ne peittyvät kokonaan ja taita reunat vuoan pohjaan kohden jotta kosteus pysyy paperin alla. Paista 30 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat alkaneet pehmetä. Nosta vuoka pois ja sekoita kulhossa ruokakerma ja muskotti, raasta mukaan kourallinen parmesania.Raasta toinen kourallinen valmiiksi.  Sekoita kermaseos vuokaan kasvisten joukkoon ja ripottele ylle toinen kourallinen parmesania. Nosta vuoka takaisin uuniin ja paista kunnes kuplivaa,kullanruskeaa ja kasvikset pehmoisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti