lauantai 17. maaliskuuta 2012

Sekamarjapaistos aka cobbler

Olen kaivannut jotain makeaa mutta suht terveellistä (tai ainakin muka-terveellistä) tässä muutaman päivän ja kun törmäsin Leila Lindholmin Vielä yksi pala! kirjassa tähän

Leilan versio

Minun versioni

nousin siltä istumalta kaivelemaan pakastinta ja nyppimään taikinaa. Tuli ihanaa! Superhelppoa ja hyvä piirakankorvike tai perinteisen kaurapaistoksen korvike. Käy myös vegaaneille hei. Tässä oma mukailuni Leilan ohjeesta;

Sekamarjapaistos 1 vuoallinen

100g margariinia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1/2 dl sokeria
1/2 dl kauramaitoa
1 dl kookoshiutaleita

Täyte (määrät riippuvat vuokasi koosta !)

noin 1 litra marjoja ; itsellä pakasteesta mustikoita, punaviinimarjoja sekä mansikoita ja karviaisia
pakastettuja omenaviipaleita pari kourallista tai 1-2 tuoretta omenaa viipaleina
1 dl sokeria
vajaa 1 dl mantelijauhetta

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Nypi margariini yhteen jauhojen, sokerin, leivinjauheen, vaniliinisokerin sekä suolan kanssa. Lisää seokseen hiljalleen kauramaito ja sekoita lopulta mukaan kookoshiutaleet.

Levitä marjat ja omenaviipaleet vuokaan sikinsokin ja ripottele ylle sokeri. Ripottele ylle sitten taikinamassa kökkäreinä (?!) jotta se peittää suht hyvin kaikki marjat muttei ole kuitenkaan tasainen taikinalevy vaan koostuu siis keoista. Paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia tai kunnes taikina on saanut väriä pintaan.

Nauti sellaisenaan vähän jäähdyttyä tai vaikka jäätelön, kermavaahdon tai vaniljakastikeken kera. Mulle kelpasi ihan sellaisenaan, ihana kontrasti vähän happamien punaviinimarjojen ja hennosti kookoksisen ja makean taikinan välillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti