torstai 22. maaliskuuta 2012

Kirpparille Jyväskylässä

Olen aika satunnainen kirppiskävijä- ajoittain tulee käytyä toosi useasti ja joskus unohtuu moneksi kuukaudeksi. Nyt kun on ollut lähes viikon oma kirppispöytä Centrumilla, alkoi tehdä mieli vähän kehaista muutamaa keskustan kirpparia.

Suosikkini JKL:n keskustan kirppareista on Centrum . Ko. kirppari löytyy tosiaan aivan keskustasta, kävelykadun alapäästä, Hemmingwayn jälkeen oikealle käännyttäessä, pelastusarmeijan jälkeen rakennuksen päädyssä. Centrum on itsepalvelukirpputori jonka tarjonta ja kysyntä tuntuu vaihtelevan todella paljon. Ajoittain kirppis on aivan täynnä ja pursuaa hyvää tavaraa mutta pieniä lamakausiakin on nähty kun suurin osa pöydistä on tyhjiä. Niin tai näin, nuorelle asiakkaalle löytyy useasti paljon läpi kahlattavaa. Centrumilla on myös tapana törmätä hurjiin hintaeroihin eli täältä voi löytää oikeilla halvoilla kirpparihinnoilla loistotavaraa ja seuraavassa pöydässä nähdä todella kulahtaneen marimekko paidan kymmenellä eurolla. Onneksi myyjiä on monenlaisia ja kiitos Jyväskylän sankan opiskelijakansan, tavaran vaihtuvuus on suuri ja tarjolla monentyylistä tavaraa. Perus-pöydän vuokra on tällä hetkellä 6pv/27e ja itse olen aina päässyt voitonpuolelle vaikka kirppari ottaa 5% provikan myynnistä. Pöydän hinta on siis varsin passeli ja asiakkaita tuntuu käyvän paljon. Tarjolla lähinnä vaatteita mutta myös paljon leffoja,kirjoja ja satunnaisia tavaroita, myyjistä riippuen.

Toinen kiva, aivan keskustassa oleva kirppari on Harjun lähellä oleva Ekocenter. Ekocenter löytyy siis Kirkkopuiston jälkeen Gummeruksen kadun yläpäästä. Samalla kadulla on mm. Tiimari ja Kampusdata, kirppis löytyy aivan kadun yläkulmasta eli juuri ennen harjua.  Ekocenterin ehdoton plussa on sen halpuus. Täältä olen harvoin löytänyt vaatteita (ehkä vetoavat enemmän vanhempaan porukkaan/ tuunausintoilijoihin) vaikka joskus joukossa on helmiä. Vanhoja kunnon Leviksiä ja muita hyväkuntoisia farkkuja täällä on usein ihan parilla eurolla. Ekocenterissä on myös hyvä kirjavalikoima, joita saa yleensä kilohinnalla. Vaatteiden lisäksi pikkutavaraa, huonekaluja ja esineitä myynnissä ok hinnoilla. Tämän ekocenterin lisäksi Jyväskylässä on myös keskustan ulkopuolella, Seppälän tienoilla toinen Ekocenter joka on keskittynyt huonekaluihin, osoite nettisivuilla.

Pienen kävelymatkan päästä keskustasta löytyy tietysti myös ihana Fida Tapionkadulta eli keskustan terveyskeskuksen ja pienen siwan läheltä (tarkempi osoite linkistä). Fidan ainoa miinus on ajoittain kalleus. Hinnoittelu on joskus vähän yläkanttiin mutta valikoima on usein todella hyvä. Tarjolla vaatteita naisille, miehille, lapsille sekä uhreilukamaa, retromekkoja, vöitä, laukkuja ja kenkiä. Vaatteiden lisäksi runsaasti astioita, sisustustekstiilejä, käsityökamaa, joitain leluja, urheilukamaa, leffoja ja muun muassa vanhoja kirjoitettuja postikortteja. Tavaran laatu on vaatteiden suhteen yleensä tosi hyvä ja valikoimaa tosiaan on, rekit ovat aina täynnä. Kirppiksellä on myös vuodenajat huomioitu eli eri sesonkeina löytyy aina vähän erilaista tavaraa. Fidahan on siis tunnetusti lähetystori- myynnissä lahjoitettua tavaraa ja Fidassa hinnoittelee tuotteet täten henkilökunta. Tuotto menee kehitystyöhön ja hyväntekeväisyyteen (ainakin osittain, pitäähän putiikit pitää pystyssäkin..)

Jos keskustasta haluaa lähteä muualle, löytyy Seppälän alueelta mm. Kirpputorimarket sekä Kirpparille.fi, jotka ovat todella isoja kirpputoreja ja vieläpä itsepalvelukirppareita. Jyväskylässä on tietysti myös Spr-kirppareita mutta niillä käyn niin harvoin etten paljoa osaa niistä sanoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti