maanantai 12. maaliskuuta 2012

Tänään tarjolla juustomakaronia aka mac&cheese

Kauhistuin hieman kun hain blogin arkistoista juustomakaronia enkä löytänyt sitä. Vaikka ohje jossain lymyilisi, ansaitsee se re-runin, onhan tällä sapuskalla selvitty elossa hurmaavan usein. Juustomakaroni oli jo vähän eläkkeellä, tuli syötyä sitä niin paljon, mutta nyt, vetreämpänä kuin koskaan, annos ihanaa juustomakaronia tarjolla! En tehnyt itse, tulin valmiin aterian ääreen mutta lukemattomia kertoja tätä ennen olen tehnyt itsekin. Ja voi kuinka onnellinen olin tullessani kotiin pitkän päivän jälkeen ja vastassa oli niin hurmaava lämmin ruoan tuoksu!



Tämä on aika kaukana amerikkalaisten suosimasta mac&cheese ruoasta mutta idea on sama, juustoista makaronivuokaa! Ja teemakin on sama kuin amerikassa; helppoa halpaa opiskelijabudjetille sopivaa lohturuokaa.

Ohje juustomakaroniin on napattu vuosia sitten Kotivinkistä ja noudattelee aikalailla alkuperäistä ohjetta tässäkin.

400g makaronia
1 sipuli
25g voita
2 rkl jauhoja
2 dl vettä
2 dl ruokakermaa
1 kasvisliemikuutio
1 tl suolaa
mustapippuria
1 dl haluamaasi juustoraastetta (emmental/mozzarella seos ihan bueno)

Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Keitä makaronit ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia hetki voissa paistinpannulla. Lisää jauhot ja paista hetki. Sekoita mukaan vesi, kerma ja kasvisliemikuutio. Sekoita hyvin ja mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä seosta hieman ja lisää juustoraaste. Sekoita seos sitten vuoassa makaroneihin ja paista noin 20 minuuttia uunin keskitasolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti