tiistai 31. tammikuuta 2012

Super hyvää tofua maapähkinäkastikkeessa




Ai että! Kunnon pakkasessa kiitämisen jälkeen tälläinen ruoka oli todella nannaa. Vegaaniliiton sivuilta löytyvä resepti ohjaisti maapähkinävoin ja tofun liittoon, joka olikin match made in heaven, pienoisesta epäilystäni huolimatta. Ruoka syntyi nopsaan ja voi että, tätä tulee tehdä uudestaankin! Hieman viboja kiinalaisesta ruuasta ilman mitään pelottavia lisäaineita tai suolaa.  Lisukkeena pitkäjyväistä tummaa riisiä joka kävi mukaan mainiosti. Tästä tulee noin 3-4 hengelle, riippuen siitä kuinka paljon tekee lisukeriisiä (tai muuta haluamaansa lisuketta)

Alkuperäinen ohje Vegeliitolla siis, tässä oma modaukseni:

Tofua maapähkinäkastikekessa

1 iso porkkana
1 tl inkivääriä (jauheena)
2 rkl öljyä paistamiseen
1 pkt kylmäsavu tofua
1 tl omenaviinietikkaa
1 iso sipuli
2 rkl maapähkinävoita
vajaa 1/ 2 tl tabascoa tai maun mukaan
2 rkl sokeria
2 rkl öljyä

Kuori ja leikkaa porkkana tikuiksi, hauduta pannulla öljyssä inkiväärin kanssa pari minuuttia. Kuutioi sillä välin tofu ja lisää se porkkanoiden joukkoon omenaviinietikan kera. Silppua sipuli ja lisää se joukkoon, anna hautua kannen alla muutama minuutti. Sekoita sillä aikaa pienessä astiassa maapähkinävoi, tabasco, sokeri ja öljy tasaiseksi seokseksi (maista ja testaa tulisuus/makeus, säädä oman tarpeen mukaan) ja sekoita se pannulle muiden ainesten joukkoon hyvin. Tarjoile sitten riisin kera.

Samalla kaupassa kipastessa ostin myös aineksia Runebergin torttujen tekemiseen joten loppuviikosta ainakin on luvassa perinteistä herkkua sitten.

Lisäksi on vielä pakko linkata jotain, sillä onhan Ultra Bran esiintyminen tällä vuosikymmenellä aikamoinen ihme. Tää olkoon samalla vaikka poliittinen kannanotto sitten.

4 kommenttia:

  1. En koskaan syönyt tofua. Pitäisi kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Piparipulla; Kannattaa kyllä kokeilla! Suosittelen aloittamaan valmiiksi marinoidusta tofusta, esimerkiksi juuri tuosta kylmäsavu tofusta, siinä on valmiiksi runsaasti maustetta joten ei tarvitse itse vääntää marinadia heti kättelyssä :)

    VastaaPoista
  3. Ok! Mutta miten ne syödään? Salatin kanssa, vai?
    Onko tofu sama kuin juusto?

    VastaaPoista
  4. Piparipulla; Tofua voi syödä vaikka wokin seassa, mutta myös perunoiden, pastan, salaatin tai muun kanssa. Tofu toimii kasvissyöjillä usein lihan korvikkeena. Wikipedia artikkelista löydät paremman selityksen http://en.wikipedia.org/wiki/Tofu

    Tofua myydään isohkoina paloina, jonka voi vaikka leikata kuutioiksi ja paistaa pannulla ja sekoittaa wokkivihanneksiin tai vaikka salaatin sekaan. Tofusta voi tehdä myös "pihvejä" jos paneeraa ne ja paistaa siivuina pannulla. Erilaisissa kasvisruoka kokkikirjoissa on paljon ohjeita, rohkeasti vaan kokeilemaan! En alussa tykännyt itse tofusta mutta kun kokeilin erilaisia reseptejä ja kesällä esimerkiksi grillasin tofua, aloin tykätä siitä.

    VastaaPoista