tiistai 24. tammikuuta 2012

Surautuskeitto



Surauttelin sauvasekoitin kumppaninani keittoa vihanneslaatikon antimista. Sosekeitto on ehkä helpoin, halvin ja kevyin ruoka mitä olla ja voi- ja ennen kaikkea, aliarvostettu! Ehkä siksi, että aina syödään samanmakuista surautusta, jossa on lähinnä perunaa ja porkkanaa. No nyt ei! Kun keittoa jaksaa soseuttaa vähän pidempään, siihen ei jää sattumia ja rakenne ei jää kohmeiseksi.
 Jäin kaipaamaan jotain maustetta vielä, mutta sitä pohtiessa summattainen ohje;

1 pieni parsakaali (vähän vajaa kelpaa)
puolikas kukkakaali
2 isoa porkkanaa
1 sipuli
1/2 purkki ruokakermaa (keiju)
tinjamia
meiramia
yrttisuolaa
vettä keittämiseen sen verran, että kasvikset peittyvät.

Laita vesi keittymään isoon kattilaan.
Kuori sipuli sekä porkkana, leikkaa sipuli lohkoiksi ja porkkana ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa kukkakaalin kukinnot ja kukintoja kiinni pitävät varret. Parsakaalista leikkaa pois varren pääty sekä kukintojen alla olevat lehtevät osat. Leikkaa kukinnot ja lopuksi varsi pieniksi paloiksi. Keitä vihanneksia noin 15 minuuttia, tarkista sitten kypsyys. Kaada tarvittaessa vähän vettä pois ja lisää mausteet. Soseuta sauvasekoittimella, lisää ruokakerma ja anna kiehahtaa uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti