keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Vihkojen välissä


Toisten vihkoihin ja kirjoihin kurkkiminen ruokkii jokaisen uteliasta puolta hurmaavan hyvin, joten avaanpa esille reseptivihkojani. Ensimmäisen, vihreän kuviollisen, aloitin joskus yläasteen lopulla /lukion alussa ja siltä se näyttääkin- sivut ovat osittain irallaan ja sidokset hajalla. Siitä huolimatta vihko on yhä käytössä.  Kaikissa vihkoissa on itselle tyypilliseen tapaan sekä leikeltyjä reseptejä, kirjoista kopioituja sekä ihka omia reseptejä. Vaikka kokkikirjat ovat ihania, huomasin näitä selaillessani että itsekootut vihkot sisältävät juuri sellaisia reseptejä joista pidän (vaikka maku ajanmyötä muuttuukin).

Järjestyksessä toinen reseptivihkoni, kirjakaupan alesta joskus poimittu, sisältää myös taskuja ja välilehtiä. 

Kotikokin kootut ohjeet- resepti kirjassa on myös loistavia vinkkejä, ajatuksia ruuanlaistosta sekä ihania kuvia
 "Huono on kokki, joka ei osaa omia sormiaan nuolla"- William Shakespeare
"Opettelen tekemään leipää huomenna. Voit kuvitella minut hihat käärittynä sekoittamassa viehkosti jauhoja, maitoa, soodaa ynnä muuta. Jos et osaa leipoa jokapäiväistä leipääsi, neuvon opettelemaan kiireesti" - Emily Dickinson

Sadonkorjuu piiraan ohje löytyy jo blogistakin
Reseptivihkojen lisäksi olen jo vuosia leikellyt ns. hömppälehtiä ja askarrellut erilaisia kollaaseja ja kokoelmia niistä. Askartelu rentouttaa ja inspiroi. Lisäksi vanhoja juttuja on aina hauska selailla päiväkirjan tapaan. Olen myös koonnut kansioon erilaisia lehtileikkeitä, inspiroivia kuvia ja ohjeita/niksejä mitä erilaisimpiin juttuihin.

Vinkit hurmaavaan talvi-ihoon

Pitsikantinen little black book kätkee sisäänsä mm. unelman virheän keittiön

Kollaasi kai viime vuoden F/W catwalkeista

Kun vielä saisi aikaiseksi noudattaa inspiraatiota sekä kokata uusia juttuja. Turvaudun nimittäin lämpöisten neuleiden lisäksi tällä hetkellä vain perusarkiruokiin, lasagneen, vegenakkikeittoon, täytettyihin tomaatteihin sekä pastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti