maanantai 16. tammikuuta 2012

Päivän lautanen

Tää oli kyllä aika valtava annos kieltämättä.

Pari päivää sitten asettui lautaselle aika perinteinen sakki; jotain täysin tuoretta, jotain pakastetta, jotain itsetehtyä ja jotain puolivalmista. Porkkanapihvi tuli tosiaan pakkasesta suoraan ja paprika-kukkakaali salaatti toimitti tuoreuden virkaa. Tuorejuustotäyte on puolivalmiste ja uuniperunat itse tehty. Kun aterian kokoaa monesta osasta, usein auttaa jos voi vähän huijata ja käyttää vähän valmistuotteitakin. Uuniperunat kuuluu kylmään vuodenaikaan koska uuni on päällä kovin pitkään ja sen hohkaama lämpö täyttää pakosta ainakin keittiön. Perunani tein näin;

Perunoita syöjiä kohden noin 3 (tai mielen mukaan)
öljyä
suolaa

täytteeseen

ruohosipuli tuorejuustoa
mustapippuria
1/2 paprika

Uuniperunat syntyivät Rosamundasta. Jokainen peruna pestään ja halkaistaan pituussuunnassa kahtia. Perunat asetellaan uunivuokaan ja leikkuupinnoille lorotellaan hieman öljyä sekä suolaa (sitä sumuisten vuorten kristallisuolaa mieluiten) ja perunat paistetaan 250 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes läpikypsiä (testaa haarukalla) ja ruskettuneita.

Tein uuniperunoille myös mukavan täytteen/lisukkeen johon tuli simppelisti 1 prk ruohosipulituorejuustoa, vähän mustapippuria sekä puolikas punainen paprika. Paprika hienonnetaan pieniksi paloiksi ja sekoitetaan tuorejuustoon mustapippurin kanssa ja valmista on! Tarjoillaan höyryävien perunoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti