keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Punajuuri-"feta"salaatti
Jatketaan kevyillä ja kivoilla.Vähän salakavalasti on nyt tullut tehtyä kevyempiä ruokia mutta huoli pois; lainasin kirjastosta Humming bird-kahvilan pitäjän leipomuskirjan (Leivonnaisia herkkusuille) ja kaapissa odottaa ainekset vanilja cupcakeihin, loppuviikosta on aikomus testata ja usko on aika kova siihen ohjeeseen sillä se on kahvilan alkuperäinen, ehkä kuorrute olisi kerrankin täydellinen! Mutta siitä sitten myöhemmin, pysytään nyt tässä päivässä.


Tämän salaatin ohje on alkujaan Trendistä, varmaan vuoden tai parin takaa. Unohdin kasvattaa ituja joten niitä ei omaan versioon tullut mutta kävisivät tähän kyllä hyvin. Pakkassäällä ei salaatti ole ehkä ensimmäiseksi mieleen tuleva päivällinen mutta tämä täyttää hyvin ja mukana on vähän lämpimiäkin elementtejä ettei ihan täysin kylmästä ruuasta ole kuitenkaan kyse. Salaattikausi on vielä kaukana mutta koska tähän tulee mukaan punajuurta on mukana edes yksi elementti joka kuuluu talven kasvisympyrään (se punajuuri siis).


Jotta punajuuri ei tee kaikesta ihan pinkkiä heti alkuunsa, kannattaa keitinveden valutuksen jälkeen laskea kattila täyteen vielä kylmää vettä. Tämä jäähdyttää juuresta sekä vie ylimääräistä väriä mukanaan.

Punajuuri-fetasalaatti

1 iso punajuuri (raaka)
1 purkki köyhän naisen fetaa eli salaattijuustokuutioita
1 iso tomaatti
3 dl täysjyväpastaa
1 ruukku rucolaa
1 ruukku lehtisalaattia
hieman oliiviöljyä


Kuori ja viipaloi punajuuri, keitä kypsäksi. Keitä myös pasta al dente. Kuutioi tomaatti ja pese salaatti, revi se kulhoon rucolan kanssa, lisää kypsät punajuuriviipaleet, pasta ja salaattijuustokuutiot. Päälle loraus oliiviöljyä ja valmista on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti