perjantai 13. tammikuuta 2012

Vege-versio Pappilan paremmasta sekä vähän tanssia!

Tein tästä Kinuskikissan Pappilan parempi kakku- ohjeesta liivatteettoman ja maidottoman version, ainoa mikä pilaa täyden vegaaniuuden on marengit mutta nekin voi halutessaan jättää pois(jos nyt on ihan pakko).Tämä oli toinen koitos agar agarin kanssa, googlailin taas tuskaisena kuinka paljon sitä käyttäisi ja päädyin lisäämään kuumaan veteen(noin 1 dl vettä siis) vajaat 2 rkl agaria. Kakun kolmen tunnin hyydytyksen jälkeen tulos oli flawnin tapainen, yön yli oltuaan jääkaapissa alkoi rakenne olla vielä vähän tukevampi ja pärjää ilman vuoan reunoja. Onnistumisprosentti siis varsin korkea koska pelkäsin saavani aikaan taas marmeladin vahvuista tavaraa.

Noudatin Kinuskikissan ohjetta täysin mutta vaihdoin ne 5 liivatelehteä tosiaan vajaaseen 2 rkl agaria ja korvasin 3,3 dl vaahtoutuvan vaniljakastikkeen Sunnuntain (2dl) soija/kasvispohjaisella vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella sekä (1dl) gogreenin vaniljakastikkeella joka oli vähän löysempää. Koska en tykkää Sunnuntain kastikkeen mausta kamalasti, halusin miksata sitä gogreeniin. Kuohukerman (2dl) korvasin Sunnuntain kuohkea vispi puketilla. Yllätti vähän että ns. kerma oli ihan apetina fetaa muistuttavaa rakenteeltaan ennen kuin sitä vispasi.


Yllätyin ihan kuinka hyvin tää onnistui vaikka käytin vegekorvikkeita, joiden suhteen osaan olla vähän skeptinen.
kuva metropoli.net (Tälläistä ei ihan ekalla tunnilla tehty)

Leipomisen jälkeen sujahdin SalsaStudiolle testaamaan tankotanssia ja tykkäsin lajista todella paljon. Nyt lihakset huutaa hoosiannaa (yhä kaksi päivää treenin jälkeen) ja jaloissa on ehkä pian jokunen mustelma mutta eipä paljoa haittaa. Laji yhdistää hyvin anaerobista liikuntaa, lihaskuntoa, tanssillisuutta ja akrobatiaa.  Vaikka kyseessä oli kokeilutunti ja täten suurelle osalle aivan ensimmäinen kerta tangolla, päästiin kokeilemaan jo pyörähdyksiä sekä tangon varassa ilmassa istumista ja seisomista. Joskus pitää päästä kyllä uudestaan, pidän nimittäin eritoten sellaisesta liikunnasta joka ei niin alleviivatusti liikuntaa. Olen liikkujana vähän samanlainen kuin leipojanakin; kausiluotoinen, helposti innostuva uusista jutuista ja joskus unohdan pitkiksikin jaksoiksi sohvan pohjalle. Viime vuonna petrasin vähän ja liikuin osan vuodesta tosi säännöllisesti, nyt olisi tarkoitus taas pyrkiä parempaan. Suosittelen kyllä tankotanssin kokeilua kaikille, alku ei ollut hankala!

2 kommenttia:

  1. Tarkoitit varmaan marsipaanien sijaan marenkeja tuossa ensimmäisessä tekstiosassa? :)

    VastaaPoista
  2. Taikakaulin; juu tosiaan marenkeja! Olipa kyllä aivokatkos ollut taas, kiitos että huomautit niin sain korjattua kun en sitä itse huomannut aiemmin :)

    VastaaPoista