sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Fri-Sat-Sun all play eli suklaamuffineita ja lämpöisiä neulomuksia

Olen kuluttanut viimoisen lomaviikonlopun juuri niinkuin kunnon lomalainen sen kuluttaakin; tekemättä yhtään mitään tähdellistä! Olen katsonut roppakaupalla leffoja, neulonut valmiiksi kaulaliinan ja aloittanut villasukkia sekä pyöräyttänyt suklaamuffineita sunnuntai-iltana yhdeksän jälkeen. Olen käynyt haukkomassa pakkasen puremaa ilmaa pienten kaupungille kävelyiden lomassa mutta lenkille asti en itseäni saanut. Kävin ostamassa myös jumppamaton jota testailin jo pienten pilatesharjoitusten ja tanssin parissa, toimii! Maton ostolle on vähän tähdillisempikin syy, menen viikolla kokeilemaan jo pitkään pohtimaani tankotanssia, josta kertonen ehkä kokemuksia sitten vähän myöhemmin. Mutta nyt vielä viikonlopusta;


Novitan kevät 2011 lehdestä löytyi ohje pitsireunuksiseen kaulaliinaan johon ihastuin jo viime talvena kun ystäväni Mume teki oman versiona siitä. Novitassahan oli virhe tämän kohdalla mutta alkutappeluiden ja salapoliisityön jälkeen homma onnistui mielestäni ihan mainiosti. Reunapitsien virkkauskin kävi rattoisasti vaikka sitä alkujaan pelkäsin. Nyt pelkään vaan patenttineulosta, joka on selvästi tälläiselle rennolle neulojalle vähän haaste- langankiertojen kanssa pitää olla just eikä melkein tarkka.

 Huivista tuli hieman itseäni pidempi, ehkä noin 165cm pitkä ja siihen upposi 3 3/4 kerää Puron Aamuruskoa joka valikoitui väriksi koska mummo sitä oli ostanut. Ei välttämättä ihan omiin lemppariväreihin kuuluva kokonaisuus mutta tosi nätti ja muodosti loppujen lopuksi kauniin ja pirteän huivin joka tuo tummiin talvitakkeihin hurjana piristystä. Ohje on yksinkertaisuudessaan vähän tämmöinen; Patenttineuletta varten luo 21 silmukkaa ja neulo patenttia niin pitkään kuin mitä huivin pituudeksi haluat. Reunapitsiin virkataan 4 kerrosta; eka ja vika ketjusilmukoilla 4 kjs, 1 ks rivillä. Tokalla kerroksella tee 4 kjs, 8 pylvästä, 4kjs, 1 ks, 4 kjs ja taas pylväitä, toista samoin koko rivi. Kolmannella kerroksella tehdään edellisten pylväiden ylle 6 pylvästä ja ketjusilmukoiden ylle yksi ketjusilmukkakaari. Tarkempi ohje novitalla.
Elle tasapainottaa neulonnan ohella viikonlopputoimia


 Lisäksi olen aloittanut viimein villasukkien tekemisen seiskaveikan polkasta- tykkään tosi paljon tästä langasta! Varsi ja kantapää alkaa olla valmiita ja ovat tulleet ihan kivutta, yleensä tuskailen viimeistään kantapään kohdalla mutta nyt on vauhti hyvä. Ehkä se auttaa että haluan innolla nähdä millainen raitamaailma sukkiin muodostuu rivi kerrallaan. Tykkään että raidat on eri paksuisia ja väritkin just mukavat.
Ja se leipomus! Lindholmin Pala Kakkua kirjasta bongasin ohjeen suklaamuffineihin joihin ynnäsin 1/4 pakettia fazerin sinisiä "konvehteja" joita on yhä joululta jäljellä. Maukkaita tuli! Ohje on vähä mukautettuna tässä ja siitä tulee 12 kpl. Tarvitset muffinipellin+ paperisia muffinivuokia tai pellin + jämäköitä muffinivuokia

2 luomumunaa
1 1/4 dl ruokosokeria
1 tl vaniliinisokeria
2 dl kauramaitoa
2 tl leivinjauhetta
100g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta (orgaanista tai leivontaan tarkoitettua)
hippu suolaa
1 tl sitruunamehua
iso kourallinen fazerin sinisen konvehteja

Kuumenna uuni 200 asteeseen
Sulata margariini ja sekoita se kauramaitoon ja sitruunamehuun. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää mukaan neste. Sekoita mukaan jauhot, leivinjauhe sekä suola. Rouhi suklaat karkeaksi rouheeksi jossa on paljon isompia sattumia ja sekoita taikinaan. Älä sekoita taikinaa missään vaiheessa suurella voimalla ja nostele ainekset yhteen. Lusikoi muffinivuokiin ja paista noin 15 minuuttia uunin keskitasolla.

Viikonloppuuni on kuulunut myös helppoa kokkailua mutta koska"paista kanasuikaleet ja kumoa pakastewokki pannulle" ei ole oikein ohje, jää ruokapuoli nyt vatsaani vain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti