tiistai 31. toukokuuta 2011

Super nopea valkosipulinen pasta

En liioittele yhtään sanoessani tämän olevan super nopea, mitä nopeammin saat pastan kiehumaan, sitä nopeammin ruoka on valmista. Itse odottelin vaan kärsimättömänä spagetin keittymistä sillä muuten olin kyllä valehtelematta muutamassa minuutissa valmis. Ja silti; rasvaa lisätty nolla prosenttia ja maku mainioin valkosipulisin. Valkosipuli on välttämätön.

Naminami
 Valkosipulinen kasvispasta (1-2, riippuen kasvisten määrästä)

1 valkosipulin kynsi
1 porkkana
pala varhaiskaalia
pala paprikaa
1 prk ruokakermaa (keijun vege on ihanan paksua)
öljyä

spagettia + suolaa keitin veteen

Laita spagetti veteen suola hipun kera ja laita kiehumaan.Laita paistinpannu levylle ja levy kuumenemaan. Kuori ja leikkaa valkosipulin kynsi siivuiksi ja sitten pieniksi paloiksi, ei kuitenkaan hienoksi. Heitä sitten valkosipulin palat pannulle ja mukaan öljyä. Leikkaa paprikaa ohuiksi viipaleiksi ruokailijoiden määrän mukaan ja lisää pannulle, heiluttele kasviksia kuumalla pannulla jotta ne eivät kärvisty. Kuori kuorimavempeleellä porkkana ja vetele sillä ohuita siivuja suoraan pannulle. Lopuksi raasta samalla kuorintahöylällä (tai juustohöylällä) valkokaalia mukaan. Muista heilutella pannua! Kun spagetti on sopivan kypsää, lisää ruokakermaa loraus kasvisten joukkoon, valuta spagetti, kaada kulhoon ja valuta päälle kasvikset ruokakerman kera. Voila! 
Ja ei kun syömään, vain hetki töistä saapumisen jälkeen, tämä on ihan oikeasti pikaruokaa, ilman mitään pikaruoan haittoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti