tiistai 10. toukokuuta 2011

Kola vinokkaat/vinoneliöt

Jokaiselle hyvälle pikkuleivälle on monta rakasta nimeä, niin tällekin. Sunnuntaina oli pakko saada jotain makeaa ja vähän äkkiä, jääkaapissa ei munia, ei hilloa,ei kermaa eikä oikein mitää muutakaan paitsi margariinia joten keksejä tekemään! Muistan nämä lapsuudesta ja olivat kyllä yhtä hyviä nyt. Maussa on sellainen omaperäinen kinuskisuus sekä makeus mikä kutkuttaa ja tekee näistä ihan omanlaisiaan. Inkivääriä voi laittaa 1 tl verran mikäli tykkää voimakkaista mausta, puolikas kyllä mielestäni riitti hyvin.

Kolavinokkaat

100g pehmeää voita(margariinikin käy siis)
1 dl sokeria
2 dl vaaleaa siirappia
2 1/4 dl jauhoja
1/2 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl inkivääriä

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota sokeri,siirappi ja voi. Sekoita joukkoon jauhot, sooda,vaniljasokeri sekä inkivääri, muokkaa massaksi käsien avulla.
Jaa taikina kahteen osaan ja tee niistä tangot, aseta pellille leivinpaperin päälle ja painele tangot littanoiksi (ei kuitenkaan hirveän ohuiksi) ja luo haarukalla ristikkokuvio pintaan.
Paista 12-15 minuuttia, anna jäähtyä hetki ja leikkaa sitten suorakaiteiksi,vinoneliöiksi.

Koko satsin voi syödä helposti kerralla joten voi harkita samantien että tekee vähän enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti