perjantai 3. kesäkuuta 2011

Mehukkaat persikkamuffinit (eli keikautusmuffinit)



Nämä on makoisia ja todella meheviä eikä näihin kyllästy. Lämpiminä päivinä nämä muffinit ovat ihan ehdottomia suosikkeja sillä ne eivät ole mitenkään kuivia tai hirvittävän makeita vaan lähinnä hedelmäisen raikkaita jos niin voi muffineista voi sanoa. Ohje on Maistuvat muffinit-kirjasta.

Näiden kanssa kävi niinkin perinteisesti että ei ollut muffinivuokia joten lusikoin taikinan suoraan silikonisen muffinipellin koloihin. Normaalistihan tämä ei vaikeuttaisi leivosten irroittamista ollenkaan mutta kun kyse on juuri näistä, hirmuisen mehevistä, piti muffinit kiepautella lusikan avulla pois koloistaan, niin syntyi keikautusmuffinit.
ja tältä pikkumuffinilta jäi pohja vielä vuokaan, vaan ei maku!


175g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 prk säilykepersikoita (peruskoko,mehussa)
175g pehmeää voita
175g sokeria
2 suurta kananmunaa
2 rkl persikkasäilykkeen lientä

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Siivilöi jauho ja leivinjauhe yhteen. Pilko persikkaviipaleet pieniksi paloiksi. Pane voi ja sokeri kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää munat yksi kerrallaan välillä hyvin vatkaten. Kääntele jauhoseos taikinaan ja sitten persikkapalat ja -liemi. Lusikoi taikina vuokiin ja paista 25 minuuttia, anna jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti