maanantai 23. toukokuuta 2011

100% silkkiä

Pakko myöntää että ehkä katson Ratulaa ja sain sieltä innon kipinän kokeilla pitkästä aikaa silkkimaalausta. Viimeksi silkkiä olen maalannut yläasteen käsityöntunneilla joten aikaa on kulunut mutta sepä ei vauhtia hidastanut. Silkkihuivin ja silkkimaalit (marabou silk) ja gutan ostin Pian puodista, kehykset joita käytin olivat alkujaan taulukäytössä ja sittemmin paperimassan valmistuksessa toimineita puukehyksiä.
Huivi oli tänään aamulla kaulassa joten on käytön jäljiltä jo ryppyinen. 

 En sen suurempia suunnitellut vaan vedin vapaalla kädellä ihan mitä mieleen tuli ja huiviin muodostui kiemurakukkia, kiemuroita ja mehiläisiä. Värivalintani harmaa, mandariini ja tummaviininpuna passasivatkin tähän just eikä melkein.  Aika monta kerrosta sai maalta harmaalla jotta väristä tuli haluamani mutta jätin pinnan tarkoituksella epätasaiseksi ja maalatun näköiseksi jotta pinta olisi tosi elävä.
Tässä vielä tarkempaa kuvaa kuvioista. Ehkä vähän lapsenkädestä mutta sitä riemua vähän halusinkin huiviin, oon kyllä tyytyväinen. Toinen, isompi, silkkihuivi odottelee vielä maalauksen uhriksi päätymistä mutta sille haluan tehdä ihan jonkun suunnitelman ennen kuin alan maalaroimaan.

Silkkihuivi on kaulassa muuten yllättävän lämmin eikä hiosta ollenkaan ja liikkuu tuulessa ihanasti niin, ettei edes kesäkuumalla ole liikaa mutta viimassa just sopivasti. Voisin olla silkkihuivityttö helposti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti