keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Paras parsa on parsamaista

Keväthuumassa ja vaikutteille alttiina marssin kaupassa parsojen ääreen ja rohkeana otin nipun mukaan- pakkohan siitä on jotain tulla kun kokata osaa. Ja tuli! Ja maukasta! Toisena uutena juttuna parsalle kaveriksi kelpasi kvinoa(quinoa) eli vähän kuin couscous/ohra/riisi tms lisäke, tää on vaan kai ekompi ja hauskemman näköistä ja kivaa rakenteeltaan. Kaveriksi vielä maustettua voisulaa ja hyvää tulee.

(kamera on eläkkeellä viikon lopulle asti kai niin kuvan laatu puhelimesta)

Parsaa ja kvinoaa

nippu parsaa
hippu suolaa
runsaasti vettä

voita
sitruunamehua
mustapippuria
mieleisiäsi mausteita

2 dl kvinoaa
4 dl vettä

Leikkaa parsan varren puumainen tyviosa pois. Parsa keitetään sitten suolalla maustetussa vedessä isossa kattilassa noin 15-20 minuuttia. Älä hätäile jos parsa ei mahdu vaakatasoon veden alle heti alussa, se pehmenee keittäessä juuri sen verran että lopulta mahtuu, älä kuitenkaan myöskään pakota niitä pieneen tilaan jotta eivät katkeile. Testaa kypsyys haarukalla, valuta kuuma vesi pois ja lisää kattilaan kylmä vesi jotta kypsyminen keskeytyy, nostele parsat tarjoiluastiaan.

Sulata voi kattilassa, lisää mausteet ja sitruunamehu.

Huuhtele kvinoa,l aita pieneen kattilaan vesi+ kvinoa ja keitä noin 20 minuuttia.

Kaiken keittäminen kannattaa aloittaa samaan aikaan jotta ruoan voi sitten syödä myös lämpimänä. Parsa maistui ihan parsalta, ei sitä muuten osaa kuvailla eli oli hyvää, vois tehdä uudestaankin.

2 kommenttia: