perjantai 20. toukokuuta 2011

Valmiina, paikoillanne, valmista!

En ole leiponut kuvan kakkua, jokunen voikin bongata sen alta kakun synnyinsijan, frödingen.Olen vakaasti sitä mieltä että pakastekakuista juuri frödingen kakut ovat parhaita vaikka sisältö onkin hieman kuivahkoa, on kermavaahto aidosti kermaista.

Valmisruokaan suhtautumiseni on jo jonnin aikaa ollut kuivan nihkeää ja hylkään nykyään monet herkut ainelistaa vilkaistuani. Tämän kakun sisältöä en tiedä, tiedän vain sen minkä näen, sillä ihan kaikkea en halua pilata. Tietämällä mitä jokin eines,pakaste tai pakkaus sisältää voi helposti hylätä tuotteen hyllyyn. En halua ostaa valmis nugetteja,merkkimysliä,lasten muroja, eineshyllyn palleroita, valmiskastikkeita, joitain mehuja ja ties mitä muuta koska olen lukenut listan tuotteen sisällöstä.

Kerran seisoin kaupan myslivalikoiman edessä valehtelematta parikymmentä minuuttia vain tuijottaen pakkauksia sillä toinen toistaan niistä sisälsi enemmän lisättyjä makeutusaineita, emulgointijuttuja,koodeja ja ties mitä mikä ei kuulu pähkinöiden,kuivattujen hedelmien tai hiutaleiden luonnollisiin ominaisuuksiin. Ja minä halusin vain kivan miksauksen pähkinöitä,kuivattuja hedelmiä/marjoja, siemeniä ja hiutaleita..selvisi että sitä ei saa ihan hevillä, pitää ostaa osaset irtona itse ja käyttää uunissa jos haluaa varmasti pelkkää mysliä eikä mysliä+ paljon turhaa sälää.

Sisällysluettelon tsekkaus onkin hyvä tapa jos kyseessä on ruoka-aine(tai ruoka) jonka sinällään pitäisi olla suht terveellistä, mutta jos on kyse jostain aidosti epäterveellisestä, kuten kakusta,leivonnaisista tai karkista on ihan oikeasti parasta vaan ostaa se parhaimman makuinen, jokatapauksessa se ei tee keholle hyvää ja mielihyvä häipyy jos ainesluetteloa syynää.  Leivon ja kokkaan kyllä mieluiten itse, elämäni aikataulu ei vaan aina salli sitä ja ihan kaikkea ei itsekään voi tehdä (esimerkki löytyy seuraavana). Ja näitäkään en ole yllättäen veivannut itse kahvimyllyn avulla, poiminut vain kaupan hyllystä. Vilkaisin sisällystä valottavaa listaa, se ei valoittanut mitään mutta päätin sallia tämän itselleni kuitenkin, onhan ensimmäinen työviikko ohi. Aiemmin maistoin Caramel makua, nyt jääkaapissa odottelee chocolate. En juo kahvia, en pidä siitä mutta näissä ei olekaan kahvia läheskään yhtä paljon kuin maitoa. Tykkään myös frezza mochasta joten jos tykkää siitä, tykännee myös näistä. Kuten kaksi kanssani Caramel lattea maistaneet ilmaisivat "voisin koukuttua tähän".

Viikonlopun tullen voisi sitten kokkailla itse jotain, ainakin puoliksi kokonaan itsetehtyä.

(starbucks kuvat umami.fi )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti