keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Muumimamman pannukakku

Nata oli tehnyt pannukakkua, seuraavana päivänä alitajuntani oli aivan samaa mieltä; pannukakkua oli pakko saada. Koska siinä miettimisessä mennäkkö kauppaan vai ei, menee yhtä paljon aikaa kuin kaupassa käymisessä, päätin vaan mennä vaikka väsytti- olisin kohta kotona kuitenki. Niin sitä pannukakkua;
Itsellä oli käytössä kauramaitoa jota laitoin poikkeuksellisesti koko litran. Paistuessa pannukakku tuoksui ehkä vähän jännältä mutta maku mainio! Ohje muumimammalta, tietty.

1l maitoa
4 kananmunaa
3 rkl sokeria
hyppy suolaa
4 dl jauhoja

Vatkaa maito,munat,sokeri ja suola yhteen, lisää sitten jauhoja vähän kerrallaan samalla vatkaillen. Anna turvota vartti ja kuumenna sillä välin uuni 200 asteeseen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja pelti uuniin (jos taikina on kovin löysää kuten kuuluisi, voi suht matalareunaisesta pellistä taikina lähteä kävelemään, joten tee näin; laita pelti oikealle korkeudelle uuniin lähes kokonaan sisälle ja kaada kulhosta taikina pellille, eipä kaadu ja pelti sitten kokonaan uunin sisälle!) paista noin puolisen tuntia.

2 kommenttia: