tiistai 10. huhtikuuta 2012

Vuohenjuustolasagnea

En ota lasagnesta kuvaa. Kieltäydyn siitä ja puhun kieltäymyksestä syödessäni tätäkin ihanaa lasagnea. Vuohenjuusto tuo ihanasti omaa makuaan lasagneen mutta ei kuitenkaan ole ylitsevuotava millään lailla, päin vastoin maku viettelee vähän varkain. Ehdottomasti kokeilemisen arvoista ja tuo arkiseen ruokaan vähän luksusta, eihän sitä vuohenjuustoa samalla tavalla syödä kuin oltermannia, ainakaan useimmissa kodeissa.  Lihan sijaan lasagnesta löytyy tuttuun tapaan soijarouhetta mutta mikäli on jauhelihan ystävä, voi sitäkin käyttää.

Kehotan ostamaan tätä lasagnea varten vuohenjuustoa, jossa EI ole kuorta, vaan joka on kauttaaltaan tälläistä:

kuva keittotaito.net
Ainakin Presidente (paketissa vuohen kuva) myy 200g paketteja, joissa näkyy kahdessa rivissä tuollaisia valmiiksi leikattuja palasia. Samaa tavaraa myydään sellaisissa kovissa "kuutioissa", kuin tuorejuustopakkauksissa. Toki kuorellinenkin vuohenjuusto passaa, tai vaikka maustettu! Mikäli ostaa kuorrellista vuohenjuustoa, kannattaa vaan leikellä ne kuoret pois koska ne ei noin vaan sula valkokastikkeen keittelyn aikana.

Vuohenjuustolasagne

lasagnelevyjä

1 prk tomaattimurskaa
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1,5dl soijarouhetta (suunnilleen)
3 dl vettä (suunnilleen)
150g vuohenjuustoa
50g voita
noin 1 dl vehnäjauhoja
7,5 dl soijamaitoa
2 tl kuivattua basilikaa
1 tl grillimaustetta
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
ripaus paprikamaustetta
1 tomaatti

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Silppua sipuli sekä valkosipuli tomaattikastiketta varten. Lorauta kuumalle pannulle öljyä ja kuullota sipuli ja valkosipuli siinä, lisää paprikamaustetta sekä soijarouhe. Paahda soijarouhetta hetki ja lisää sitten vesi. Anna soijarouheen turvota. Lisää grillimauste ja tomaattimurska. Alenna lämpöä ja anna porista, keskity valkokastikkeeseen.

Sulata voi toisessa kattilassa valkokastiketta varten, lisää jauhot ja vispaa nopeasti kullankeltaiseksi seokseksi. Lisää sitten hiljalleen maitoa kokoajan vispaten. Lisää noin puolet maidosta ja anna saeta, sekoittele ajoittain ettei seos jämähdä pohjaan. Lisää sitten loputkin maidosta sekä noin 100g vuohenjuustoa nokareina.

Mausta lopuksi tomaattikastike mustapippurilla ja basilikalla sekä valkokastike suolalla ja pippurilla. Leikkaa tomaatti siivuiksi.

Lado lasagne vuokaan aloittamalla tomaattikastikkeella, sitten kerros lasagnelevyjä. Toiseen kerrokseen tulee tomaattikastike sekä valkokastike, sitten kerros lasagnelevyjä. Kolmanteen kerrokseen tulee tomaattiviipaleet sekä puolet jäljellä olevasta vuohenjuustosta murusina, ylle valkokastike. Loput kerrokset ovat identtisiä toisen kerroksen(tomaattikastike+valkokastike) kanssa. Viimeisen lasagnelevy kannen jälkeen päälimmäiseksi tulee vain loput valkokastikkeesta ja loppu vuohenjuusto muruina. Paista noin 30 minuuttua uunin keskitasolla. Anna levätä hetki uunista ottamisen jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti