perjantai 27. huhtikuuta 2012

Kasviscurry cashew-pähkinöillä

Curry ruuat ovat siitä hauskoja, että usein ainakaan suomalaisiin versioihin, kuten tähänkään, ei ole itse curry maustetta, curry tahnaa kylläkin (jossa ei ole currya..)
 Inspiraatio tuli taas Maku lehdestä (ai mikä fiksaatio?) mutta resepti on kyllä niin erinäköinen että ihan omilla mennään nyt!

Paistou aurinkokin!

Meneillään olevat centin venytys viikot (mun taloudella) inspiroivat myös yhdistämään rennosti pakastekasviksia sekä tuoreita vihanneksia ja hyödyntämään mahdollisimman tarkasti kaiken valmiina kaapista löytyvän.   Parhaassa tapauksessa jää seuraavalle päivälle vähän lounastakin.

Tykkäsin itse tästä todella paljon koska tässä on ihanasti makua ja hyvä yhdistelmä kasviksia sekä pähkinää, mutta mikäli vierestaa mausteisempia tai curry-ruokia voi maku olla liian voimakas, tällöin kannattaa vähentää currytahnan määrää.

Kasviscurry (4:lle)

1/2 kukkakaali
1/2 pussia puutarhurin sekoitus- pakastekasvisseosta. (eli maissia, porkkanaa, parsakaalia..)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
 2 1/2 rkl currytahnaa
2 rkl rypsiöljyä
1 1/2 dl vettä
1 prk keiju vegekermaa
2 dl cashew pähkinöitä

Silppua sipulit ja lisää ne kattilaan öljyn ja mausteiden kera. Lisää pakastekasvikset sekä paloiteltu kukkakaali. Mittaa joukkoon vesi ja anna kasvisten kypsyä miedolla lämmöllä noin 10-15 minuuttia. Lisää joukkoon kerma ja anna kiehahtaa.

Paahda pannulla pähkinät ja lisää ne curryyn kun pähkinät ovat saaneet kivasti väriä ja curry on ehtinyt kiehahtaa.

Tarjoa esimerkiksi riisin kera. Tai epäortodoksisesti itse paloitellun rakettispagetin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti