perjantai 13. huhtikuuta 2012

Tofu one-0-one


Tofu on kiva kaveri- kun sen osaa valmistaa. Ensimmäiset kokemukset tofun  kanssa on usein niitä yyh sienimäistä ja ei-minkään-makuista ihme mömmöä. Tofuja on myös monenlaisia- pehmeää ja kovaa, maustettua(esim kylmäsavutofu, mainio!) ja ei-maustettua.Suomessa suurin osa myydyistä tofuista on ns. kovaa tofua, pehmeitä on yleensä hyllyssä yksi tai kaksi. Kova tofu käy hyvin lähes kaikkeen, pehmeä enemmänkin leivontaan tai ricottaan. Tofua voi paistaa itsestään, paneroina, soseuttaa ricotaksi tai vaikka änkeä kakun joukkoon. Koska tofu ei itsessään tosiaan maistu juuri miltään, sen voi muokata oman mielensä mukaiseksi helposti.

Paistetun tofun tarjoilin omatekemän muussin, rucolan ja salaatin kera.Passeli arkiruoka ja kaikinpuolin mukana, tofu kruunaa kyllä koko jutun.

Tämä ohje on superhelppo ja hyvä lähtökohta tofun kanssa kaverisuhteeseen alkamiseen. Kannattaa tosiaan leikata tofuviipaleet aikasta ohuiksi jotta ne paistuvat täydellisiksi. Kylmäsavutofu on tähän ehkä parhain koska se tuo lisää makua, mutta maustamaton tofu on aivan loistava valinta myös. Itsellä oli tällä kertaa maustamatonta myöskin. Kun tofun paistaa ohuina viipaleina, sienimäisyys ja kosteus katoaa, rakenne muuttuu kivan pureskeltavaksi ja hyvän makuiseksi soijakastikkeen ansiosta.

1 ptk tofua (valmiiksi marinoitua tai maustamatonta,kumpikin passaa kunhan se on kiinteää)
soijakastiketta
öljyä

Leikkaa tofu ohuiksi viipaleiksi eli noin sentin tai vajaan paksuisiksi. Kuumenna pannulla öljyä ja lisää tofuviipaleet väljästi pannulle. Lorauta sitten jokaisen tofuviipaleen ylle soijakastiketta. Paista viipaleita kummaltakin puolelta kunnes ne ovat kunnolla ruskeita ja pinta alkaa olla melkeimpä rapea. Nosta sitten pois pannulta ja tarjoile!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti