maanantai 27. helmikuuta 2012

Valmis neuleliivi/härpäke

Niin sanotun lomaviikon väsyneeseen alkuun sain valmiiksi ihanan ihanasta Rowanin Kid mohair silk langasta neulotun liivin! Kahdella kerällä syntyi alkuperäistä ohjetta lyhyempi ja timmimpi neule, joka passasi mainiosti. Ohje oli siis helmikuun Modasta, lanka ohjeen mukainen, samoin silmukkaluku. Lankaa käytin tosiaan vähän vajaat 2 kerää ja pitsineuleen lisäksi tein sileää neuletta rauhoittamaan neuletta (ja nopeuttamaan hommaa..).

Visualisoimaan pari iltahämärässä otettua pönötyskuvaa. Tykkään kuinka neuleen reunat kiertyy edessä vähän rullalle ja samoin takana. Fiilistelen valmiiksi keväämpää jolloin voi lähteä ulos takin sijaan pitkähihaisen ja tämän härpäkkeen kanssa.
Eli neule itsetehty Rowanin langasta, superpehmoinen. Paita Zarasta, hame hennesistä, kello HelloKittyn. Joskus vois ehkä vähän katsoa kuinka rypyssä vaatteet on ennen kameran eteen menoa ja samoin kammeta naaman peruslukemille jotta sekin saisi pysyä kuvissa. No ehkä vielä joskus!

Aikomuksena on pitää nyt pari päivää "vapaata" opiskeluista ja ainakin kokata jotain todella hyvää ja puuhailla juttuja joita ei ihan perusarkena saa aikaiseksi.

Viikonloppuna aloitin hidastamisen tekemällä hernekeittoa kuivatuista herneistä ja siitä tulikin yllättäen hyvää! Kuivahernepusseissa on valmis ohje ja keiton saa vegaaniseksi simppelisti jättämällä lihan pois. Avainsanana on aika, muistaa laittaa herneet likoamaan yöksi ja muistaa katsella välillä muutaman tunnin kiehuvaa keittoa. Koska keittoon tulee vain ne kuivatut herneet, muutama litra vettä,halutessaan yksi pilkottu porkkana, suolaa, kuminaa ja sinappia, on keiton hinta toodella pieni. Satsista syö pieni porukka ihan kepeästi eikä tarvitse miettiä säilyketölkin haittoja tai mahdollisia lisä/säilöntäaineita. Ihan ehdoton säästöruoka ja arkisoppa, ei kannata siis pelätä, homma ei vaadi taitoa vaan ainoastaan aikaa (ja senkin ajan voi kuluttaa itse nukkuen,tehden töitä tai vaikka mäenlaskussa kuten allekirjoittanut).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti