torstai 16. helmikuuta 2012

Nokkoslettuja tacotäytteellä


Ensisilmäyksellä ehkä vähän jännä kombo, mutta käytännössä eri. Kun nokkosta käyttää kuivattuna vajaan desin verran, sen maku ei lyö yli letussa ja toisaalta mausteinen, hieman tulinen täyte tuo suht neutraaleihin lettuihin lisäpotkua. Bonuksena; kaikki aineet voi löytyä valmiina kaapista ja nokkosen voi korvata helposti pinaatilla jos ei kesällä istunut puskissa keräämässä nokkosta. Aikaa valmistamiseen menee tosi vähän (eikä juurikaan rahaa). Vain lettujen paisto kuluttaa minuutteja. Tässä yhdistyy jotain tosi suomalaista ja vähän mukamas- meksikolaista, maistuu siis varmasti monelle.

 Koska ohje on täysin omasta päästä enkä kirjoittanut sitä ylös, on nää kuin ohjeviivoja vaan. Paistoin itse osasta taikinasta makeita lettuja, eli jaoin taikinan kahteen osaan ennen kuin lisäsin nokkosta, mutta hyvin voi tehdä koko satsin suolaisiksi letuiksi, silloin syöjää kohden tulee noin 4-5 lettua, riippuen paistajan taidoista ja pannun koosta.

Nokkosletut tacotäytteellä (2-3 hengelle)

lettutaikina:

3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyväjauhoja
6 dl nestettä (esim 4 dl maitoa, 2 dl vettä)
1 dl kuivattua nokkosta / 1 pala pakastepinaattia

Täyte:

1,5 dl soijarouhetta
1/2 pss tacomaustetta
1 paprika
1 sipuli
juustoraastetta

Valmista lettutaikina sekoittamalla kaikki aineet hyvin yhteen, anna turvota.
Silppua sipuli ja paprika, kuullota öljyssä pannulla. Lisää soijarouhe ja vettä(noin 3 dl) sekä tacomauste. Anna veden imeytyä rouheeseen ja lisää sitten vettä hieman lisää jotta seos ei jää kuivaksi. Lisää joukkooon vähän juustoraastetta. Anna porista kannen alla ja paista sillä välin letut. Tarjoa täytteen kanssa juustoraastetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti