perjantai 24. helmikuuta 2012

Move that body eli vähän juttua BodyBalancesta

Kuva googlesta, alkujaan LesMillsin

Lukukausien/vuodenaikojen vaihtuessa on aina jännät pari viikkoa, kun erilaiset liikuntakurssit rävähtävät kalentereihin ja yritysten/yhdistysten tms sivuille. Vaikka olen vannoutunut tanssin ystävä, tänä "keväänä" olenkin löytänyt itseni BodyBalance tunneilta.  Yliopistomme tarjoamaa BodyBalance kurssia kuvataan näin;


Les Mills BodyBalance™- tunneilla keskitytään kehon ja mielen hyvinvointiin. Tunti koostuu tasapaino-, liikkuvuus-, voima-, venytys- sekä erilaisista rentoutusharjoituksista. Ohjelma on uusiseelantilainen konsepti, joka on koreografioitu kauniiseen ja inspiroivaan musiikkiin. BodyBalance™ venyttää ja vahvistaa lihaksia, jänteitä ja nivelsiteitä, parantaa koordinaatiota, tasapainoa ja stressinsietokykyä sekä opettaa oman kehon ja mielen hallintaa.


Kuva googlesta, alkujaan LesMillsin

Eli BodyBalance kuuluu jo suht kuuluisaan Les Mills konseptin ryhmään. Ohjelma vaihtuu aina kolmen kuukauden välein (nyt menossa nr.56) ja jokainen on rakennettu soljuvien musiikkien ympärille niin, että musiikki tukee aina tehtäviä liikkeitä kivasti.
(kuva google, alkujaan les millsin

Olen käynyt nyt kolmella tunnilla ja joka kerta kokenut tunnin vähän eri tavalla; on yllättävää, kuinka paljon notkeus ja tasapaino vaihtelee viikoittain vaikka arkirutiinit olisivat suht samanlaiset. Peruskuntoni alkaa olla ehkä jo ihan ok tasolla ja venyn aika hyvin joten siitä tasolta lähdetään. Joka tunnilla saa jalat tärisemään ja vatsalihakset saa ihan kunnolla vastusta pitkiä jaksoja. Vaikka kyse on siis joogan ja pilateksen yhteensulautumasta, ei tunneilta puutu haastetta. Useille liikkeille on lisäksi monta eri vaikeustasoa, joten jokaiselle löytyy oma juttunsa. Koska ohjelma vaihtuu tasaisin väliajoin pääsee kokeilemaan aina jotain uutta jos vaikka käy vain yhden kurssin vuodessa. Tanssin ystävää ihastuttaa koreografian soljuvuus, liikkeyden esteettisyyteen on kiinnitetty huomiota tässä ihan kunnolla! Lisäksi musiikin vaihtuminen liikesarjan vaihtuessa tuo kivaa lisää tunneille, sekä auttaa muistamaan liikesarjat (kuten tanssissakin).

Tunteihin (nr.56 ohjelmassa..) kuuluu perinteiset aurinkotervehdykset, keskivartalon kiertoja, tasapainoharjoituksia, isohko kimppu vatsalihasharjoituksia sekä keskivartaloa ja jalkoja voimistavia sarjoja. Lopussa venytellään vielä rauhallisemmin ja rentoudutaan. Itse olen kiinnittänyt huomiota eritoten siihen, kuinka alaselän avausta ja rentouttamista korostetaan monissa liikkeissä. Myös hartioiden rentoutus onnistuu näillä tunneilla- suosittelen kaikille niska-hartiaongelmaisille siis!

Tunneille ei tarvitse muuta kuin mukavat joustavat liikuntavaatteet ja mahdollisesti joogamaton mikäli liikuntapaikka ei sitä tarjoa. Vartalon hallinta paranee taatusti ja tasapaino kehittyy, samalla saattaa ihastua rentouttaviin musiikkeihin ja tunnin mittaiseen hengittämiseen keskellä arkea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti