sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Mäenlaskupäivän maistuva päivällinen eli Vuohenjuusto-kasvispiiras



Pitkästä aikaa piirakkapäivä! Ensin piti syntyä ihan peruskasvispiirakkaa, mutta kaupassa iskin silmäni vuohenjuustoon. Siitä syntyi ajatus piirakasta jonka kruunaisi vuohenjuusto ja tuli niin hyvää. Parilla simppelillä aineksella täytteestä tuli makoisa ja makumaailma pysyy kivan yhtenäisenä. Pohjakin vaikuttaa sangen terveelliseltä siinä mielessä, että valkoisia jauhoja en käyttänyt ollenkaan.

 Kun piiraan ottaa uunista, on pohja tosi haparon rapeaa (mikäli haluaa, taikinaan voi lisätä kananmunan tai lisätä nesteen määrää) mutta levätessään se kyllä kovettuu. Lisäksi en ole ihan varma rasvan määrästä, käytin nimittäin margariinin loput ja mitta on siis summittainen. Täyte on sen sijaan täysikymppi ja sopii hyvin pohjan kanssa yhteen.

Pohja:

2 dl täysjyväjauhoja
1 dl ruissihtijauhoja
noin 150g margariinia
loraus vettä

Täyte:

noin 2dl parsakaalin nuppuja(pakaste)
1 tomaatti
noin 70g vuohenjuustoa
1 prk ruokakermaa
pizzamaustetta
suolaa
1 luomumuna
juustoraastetta kaks kourallista

Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Nypi voi ja jauhot yhteen, lisää vettä niin että taikinan rakenne on sopivan jämäkkä ja notkea, taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Sulata parsakaalit mikrossa, purista vettä pois ja levitä piiraspohjan ylle. Viipaloi tomaatti ja lisää piiraaseen parsakaalien lomaan. Lohko vuohenjuustoa pieniksi muruiksi ja ripottele ylle. Vatkaa kulhossa yhteen ruokakerma, suola, pizzamauste ja kananmuna, kaada piiraan ylle ja ripottele päällä juustoraaste. Paista noin 25 minuuttia  tai kunnes pinta on saanut nätisti väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti