torstai 25. elokuuta 2011

Punajuuri-sinihomejuustovuoka

Syvällinen kuva-analyysi paljastaisi tästä otoksesta vaikka ja mitä mutta ruokaa se on!
Sain fiksaatoin punajuuri-sinihomejuustokomboon jo viikkoja sitten mutta ruoka valmistui vasta eilen. Töiden loppuessa oli aikaa vihdoin kokata joten ihan innolla aloin tätä valmistella ja vaklata sopivaa ohjetta. Googlasin vaikka ja kuinka sopivaa reseptiä, selasin resepti varastoja mutta ei vaan kemiat kohdanneet. Kokosin siis reseptin ihan ite ja hyvää tuli, just sellaista mukavaa alkusyksyyn sopivaa kotiruokaa  jossa ei liikaa kikkailla mutta joka on tarpeeksi _trendikäs_ monen mieleen. 

Punajuuri-sinihomejuustovuoka (noin 4:lle)

1 dl kvinoaa
5 punajuurta (ei raakoja siis!)
50-100g sinihomejuustoa (Mestarin herkun aura oli ihanaa tässä)
1 iso sipuli
1 prk keiju vegekermaa tms paksua ruokakermaa
2 rkl valkosipulirouhetta
1 pieni kesäkurpitsa
meiramia
mustapippuria

Huuhtele kvinoa (quinoa..) ja keitä se pehmeäksi. Raasta punajuuret ja kesäkurpitsa metalliseen astiaan metallisella raastimella (jotteivat muovit punastu). Silppua sipuli ja kuullota sitä isohkossa kattilassa/wokkipannulla), lisää valkosipuli rouhe. Kun sipuli on pehmennyt, lisää kvinoa ja vihannesraasteet, sekoita tasaiseksi ja lisää kerma ynnä mausteet. Kaada seos vuokaan ja murustele mukaan sinihomejuusto, sekoita juusto hyvin sekaan (ei siis vain ylle). Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Vaikuttaa herkulliselta!
    Minulla on blogissani tunnustus sinulle:)!

    VastaaPoista
  2. Kuva ei ehkä ole niin herkku mutta ruoka kyllä! Tästä tulee varmaan ihan vakioruoka kiire-viikoille kun pitää tehdä ruokaa joka riittää muutamalle päivälle.

    Ja kiitos paljon tunnustuksesta =)

    VastaaPoista
  3. Onko tää nyt oikeesti hyvää? Tekis mieli kokeilla jotain punajuurihässäkkää, mut... Kehu ja suosittele vielä lisää!

    Ja nam, mikä blogi :P

    VastaaPoista
  4. M; tuo on oikeasti tosi nannaa! Sinihomejuusto ja punajuuri on match made in heaven! Kesäkurpitsa tuo mukaan lähinnä mehevyyttä eli se ei joukossa sinänsä maistu. Tätä söi lisäkseni myös kaksi nirsoilijaa, ja nekin tykkäsi paljon. Punajuurelle (joskus) tyypillinen imelä väkevyys ei ole tässä mukana, vaan punajuuren maku "pehmenee" kivasti ja sinihomejuusto tuo kivaa suolaisuutta mukaan. Kannattaa laittaa ihan kunnolla sitä sinihomejuustoa jos yhtään tykkää siitä, pari murua ei tunnu missään (: Kokeile ehdottomasti!

    VastaaPoista