maanantai 29. elokuuta 2011

matkalaisen viimoinen suomi-ateria, eli mukavuus-syistä tortilloja

Siskoni matkasi viime yönä muutamaksi kuukaudeksi muille maille ja tätä sitten syötiin eilen. Ei mitään perinteistä suomalaista sapuskaa, ei edes alusta asti itse loihdittua, mutta mukavaa ja maukasta sekä ennen kaikkea täyttävää ja hurmaavan halpaa. Siskokin tykkäsi.

Tortillat on mulle sellaista arjen luksusta; itse lätyt on aika huokeita ja sisälle voi laittaa lähes mitä vaan ja yhtäkkiä onkin jotain herkullista ruokaa. Lisukkeena rainbown hurmaavia lankkuperunoita, jotka on kivan perunaista mutta sopivan rapeita eikä yhtään jauhoisia. Lisäksi ne ei tunnu niin rasvaisilta kuin ranskalaiset, mikä saa mut kääntymään niiden puoleen nykyään pakasteallas-visiitillä. Pussista löytyy ohje näiden paistamiseen.

Tortillojen sisään asettui nyt punaisia linssejä ( 1,5 dl, vettä kaksi kertaa enemmän ja keitetään suu tuntumalla sopivan kypsiksi, valutetaan vesi pois), pilkottuja vihreitä papuja ja keltaista maissia (pakasteesta, keitetään yhdessä kypsiksi) sekä tuoretta paprsikaa ja tomaattia. Lisäksi mukana salsaa (santa marian tuubissa myytävää, medium. Ihan mahtavaa että salsaa saa tuubissa, säilyy pidempään hyvänä jääkaapissa ja annostelu näppärää) ja juustoraastetta.

Tänään tein soijasuikale kastiketta, mutta se ehti napoihin ennen kuin olin kameravalmiuksissa. Ihan peruskastikkeen tein, tomaattipyrettä, sipulia, kermaa ja hulluna mausteita ja onnistui maku mutta suikaleet jäi liian mehukkaiksi kun olisin halunnut rapeita. Mutta tää olikin eka kohtaaminen niiden kanssa joten tulevaisuus voi olla valoisampi. Viikolla voisikin kokeilla vielä jotain muuta uutta, mutta mitä, niin se on vielä itsellekin arvoitus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti