maanantai 15. elokuuta 2011

Ihanan ihana Limekakku



Leivoin jotain NIIN hyvää ettei melkein sanotuksi saa. Tai saahan, ihan rehellisesti tämä Limekakku on lähes parasta mitä olen leiponut. Resepti lähti kokeiluun vähän arpomalla Passion for Food kirjasta (Sara la fountain) mutta kyllä kannatti. Eka vähän harmitti ja suututti; ei kookosmaitoa k-kaupassa, ei sokoksen herkussa,ei edes ekolossa mutta punnitse&säästä pelasti. Toinen murheenkryyni oli se kondensoitu maito, ei sokoksen herkussa sitäkään! ei vaikka muistelin joskus nähneeni. Edeltämainitut kaupat taas läpi ja viimeisenä etniseen Keidas-kauppaan (JKL keskusta, Nikolainkulmaa vastapäätä toisella puolella vapaudenkatua, kampaamon ja ravintolan välissä) josta tottakai tärppäsi, 2,90 e tölkki, myyjät puhuivat jotain kieltä toisilleen jota emme ymmärtäneet tai tunnistaneet mutta meille soljui suomea hyvin. Metsästyksien jälkeen pääsi sitten leipomaan ja suit sait tää on valmista, aineiden etsimiseen meni enemmän aikaa! Niin hyvää! Sopivan limemäistä muttei liian, ihanan makeaa muttei liian, kaikkea sopivasti siis!

Poikkesin Saran ohjeesta esim eri aineisten määrissä joten tämä on vähän modifoitu versio, ihan perfect!

Limekakku

pohja
noin 300g digestive keksejä
noin 150g voita

täyte
7 kananmunan keltuaista
1 dl kookosmaitoa
1 tölkki kondensoitua maitoa (n. 400g)
1 limen mehu
1/4 dl sitruunamehua

kuorrute
3 dl kermaa
3 rkl philadelphia maustamaton tuorejuustoa
1 limen kuori
1 rkl sitruunamehua
2-3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

koristeeksi
1 kiivi
1 persikka
mansikkaviipaleita

Valmista pohja sulattamalla voi ja murskaamalla keksit hienoksi. Yhdistä voi ja keksijauhe ja taputtele se vuoan (esim irtopohjavuoka, peruskoko) pohjalle ja hieman reunoille. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kun pohja on uunissa, valmista täytekreemi sekoittamalla kaikki täytteen aineet hyvin yhteen. Anna pohjan jäähtyä sen tultua uunista ja kaada sitten täyte sen ylle. Paista 150 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja levätä jääkaapissa min. pari tuntia.
Vatkaa kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto ja mausta limetinkuorella, mehuilla ja sokereilla. Vatkaa hyvin ja levitä kakun ylle. Viipaloi hedelmiä ja marjoja ja asettele kakun ylle. Voila! Niin hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti