tiistai 2. elokuuta 2011

Makoisia kesägrillattavia


Vietin maalla muutaman ihanan kesäpäivän ja päädyttiin grillaamaan helppoja vartaita sekä maissintähkiä. Olen tykännyt grillivartaista ihan pienestä asti, on niissä seivästettynä melkeinpä mitä vaan, tikusta syöminen nyt vaan on hauskaa ja sehän se pääasia on. Itse tykkään seivästellä vihanneksia laidasta laitaan, kanaa sekä kasvisvalmisteita. Tällä kertaa tehtiin tosi simppeleitä ja maittavia vartaita ihan vegesti. Vartaita tehdessä kannattaa muistaa liotella niitä grillitikkuja vedessä jonnin aikaa ennen kun alkaa täyttelemään niitä ettei tikut kärähdä grillissä.

Iloisen punaiset grillivartaat

rasia kirsikkatomaatteja
1 pkt kylmäsavumarinoitua tofua
1 pkt halsökökenin soijanakkeja
2 paprikaa
pari herkkusientä
grillitikkuja

Kaikki aineet kannattaa pilkkoa suht samankokoisiksi paloiksi jotta ne kypsyvät samoihin aikoihin. Pakkasesta tulevat nakit kannattaa nostaa pöydälle sulamaan hieman ennen seivästys operaatiota mutta ne saavat olla ihan viileitä kyllä siinäkin vaiheessa, ne paistuvat suht nopsaan kuitenkin. Paista vartaita grillillä sitten ja muista käännellä! Ihanteellinen kesäruoka on valmis supernopsaan ja varsinkin hälsökökenin soijanakit maistuu sekasyöjillekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti