tiistai 23. elokuuta 2011

Even punainen maanantaipasta yhdelle tai kahdelle

Mulle pikaruoka kotona merkkaa pastaa, sillä ateria joka pohjautuu pastaan on valmista esim samassa ajassa kun teevesi kiehuu ja tee hautuu. Välissä ehtii tiskata tarvittavat pannutkin. Eilen tein juurikin näin, ruokalija sanoi että hyvää tuli, joten jaan maanantai-illan punaisen pikapastan ohjeen nyt muillekin pikaruokailijoille. Ohje on yhdelle, vähän lisäilemällä sitä ja tätä ja pastan määrää, tulee helposti kahdelle. Tästä paljon helpommaksi ei ruuanlaitto mene. Ruoka näyttää justiinsa vaan ja täsmälleen pastalta kermaisten punaisten kasvisten kanssa, ei mitään visuaalista ilotulitusta, sen voi kuvitella itse. Sitä paitsi, ei pikaruokaa ehdi kuvata kunnolla, sen pitää olla pikapikaa vatsassa.

1/2 punainen paprika
1 tomaatti
iso nokare maustamatonta tuorejuustoa
loraus ruokakermaa (tai flora kuohu esim)
pieni kourallinen juustoraastetta
mustapippuria
pitsamaustetta
valitsemaasi pastaa (esim rigatto alias putkipastaa)

Pilko tomaattia pieniksi ja paprika suikalaiksi. Laita vesi kattilaan ja pasta perään, keitä ja tarkkaile ettei pasta ylikypsy. Laita tomaattipalat ja paprikasuikaleet pannulle ja kuulottele pehmeneviksi. Kun pasta alkaa olla valmista, lisää kasvisten joukkoon tuorejuusto ja sekoita se sulavaksi kasvisten joukkoon, mausta pippurilla ja pitsamausteella. Valuta pasta ja kaada lautaselle/kulhoon ja kaada ylle tuorejuustoiset kasvikset. Lorauta ylle ruokakermaa ja ripottele päälle vielä juustoraastetta. Valmista, ja tee-vesi ei ole vielä yhtään viilentynyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti