keskiviikko 17. elokuuta 2011

Pinaatti-ricotta täytteiset cannelonit tomaattikastikeessa



Huhuh. Tiedättekö sen ärtymyksen ja turhautumisen tunteen kun on ensin tehnyt tarkan kauppalistan ja suunnitellut kokkaukset ja sitten marssii kauppaan ja saakin tuijotella ei-oota ? Näin kävi taanoin pastahyllyllä, eipä ollut isoa simpukkapastaa, ei vaikka kuinka syynäsi hyllyä sentti sentiltä läpi. No ei pakosta, plan b keksittävä! Jotain pastaa jonka voi täyttää keitettynä ja vielä työntää sitten uuniin tomaattikastikkeen sylissä. No ostettiinpa canneloneja suunnitelmana pikakeittää ne ja sitten vähän operoida. Jos kaupasta löytyy Isoja pastakotiloita, isoa simpukkapastaa siis, niihin turvautuminen avittaa menoa huimasti. Ohje on alkujaan Sara la Fountainin mutta oon taas sovellellu omiani, alkuperäinen käyttää sitä isoa simpukkapastaa! Kaipailin ehkä vähän lisää pinaattia täytteeseen, joten esim 4 tai 5 kuutiota pakastepinaattia voisi olla parempi määrrä täytettä ajatellen.Myös cannelojen määrä  vaihtelee syöjien ja vuoan koon mukaan; täytettä riittää noin neljälle ruokailijalle.

Pinaatti-ricotta cannelonit

1 paketti canneloneja
1 purkkia paseerattua tomaattia
2 valkosipulin kynttä
1 pss parmesaaniraastetta (100g)
1 rasia ricottajuustoa (reilu 300g kai)
emmental juustoraastetta
pakastepinaattia 3 (-5) palasta
1 iso sipuli
suolaa
mustapippuria

Keitä canneloneja (niin monta kuin vuokaasi mahtuu) ihan hetki jotta ne on just al-dente. Hienonna valkosipulin kynsi ja laita kattilaan öljytilkan kera, kaada ylle paseeratut tomaatit, anna porista noin 10 min. Hienonna sipuli ja toinen valkosipulinkynsi ja kuullota ne pehmeiksi pannulla. Sekoita kulhossa ricotta ja parmesan yhteen, sulata pinaattikuutiot mikrossa ja miksaa juustoihin, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita sitten kuulottuneet sipulit mukaan. Nosta tomaattikastike pois liedeltä ja kaada se paiston kestävään vuokaan. Nostele cannelonit yksi kerrallaan pois vedestä ja täytä samantien; leikkaa canneloni pituussuunnassa halki, levitä lusikallinen ricottatäytettä cannelonin keskelle ja taita putkiloksi tai taskuksi. Toista jokaisella cannelonilla ja asettele ne tomaattikastikkeen ylle vuokaan. Ripottele ylle vielä juustoraastetta ja paista uunissa 200 asteessa 10-15 min kunnes juusto on sulanut. Tarjoile heti kuumana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti