keskiviikko 3. elokuuta 2011

bataatti-juustoperunat & vadelmamuffineita

 Pataruuasta ei varmaan voi saada hyvää kuvaa? Voinen siis hyvällä omalla tunnolla laittaa tälläisen mättökuvan tänne.  Kyseessä on superherkullinen juustoperuna ruoka johon lisättiin tällä kertaa vähän bataattia mukaan ja kyllä muuten kannatti. Tämä on ihanan lohdullinen ja lempeä ruoka, täydellinen kohta saapuvaan syksyyn.

bataatti-juustoperunat

800g perunoita
1 pieni bataatti
2 prk kuohukermaa
2 dl hienonnettua sipulia
2 valkosipulin kynttä
noin 150g juustoraastetta

Pese ja puhdista perunat, jos käytössä on vanhoja perusperunoita eikä uusia perunoita, tulee ne myös kuoria. Kuumenna uuni 175 asteeseen! Leikkaa perunat sitten ohuiksi siivuiksi (voi myös höylätä) ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuori ja leikkaa bataatti ohuiksi siivuiksi. Kaada kuohukermat kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi  sekoitellen, lisää sitten sipulit ja perunat ja keitä vähän aikaa. Kaada seos sitten uunivuokaan ja lisää sekaan juustoraaste niin että sitä on ihan pohjallakin eikä vaan pinnalla. Paista 55min-60 min uunin keskitasolla, tarkkaile ettei pinta kärähdä!
Tää on niin herkkua ja yksi arkiruokasuosikeistani. Aiemmin en tajunnut miten pelkästä perunasta voi saada hyvää ja täyttävää ruokaa ilman että se on niin perunaista mutta tämän ruoan myötä olen ihan käännynnäinen!
Lisäksi tein yksi päivä vadelmamuffineita joista tuli ehkä vähän liian vähän makeita mulle mutta muuten ihan passeleita! Nää on tehty ihan perusmuffini ohjeella, joita löytyy multakin esim tosta sivupalkista "muffinit" tunnisteen kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti