sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Synttärikakkua!

Leivoin synttärisankarille kakun, sillä mielestäni kaikilla tulee olla synttärinä kakku tai ainakin jotain muuta herkkua. Pohja on perus sokerikakku ja täytteeksi käytin mansikkahilloa, lemon curdia sekä muussattuja banaaneja. Koristeeksi nappasin kaupan hyllystä suklaa lehtiä, sekä winer nougat-rouhetta(jota en aiemmin edes tiennyt olevan!), jota jäi vielä reilusti koristelun jälkeen ylikin.

Tällä ohjeella täykkäristä tulee aika matala ja kaksi kerrosta on maksimi. Muutamalle hengelle se riittää hyvin ja työmäärä on suht pieni.


Sokerikakku

3 1/2dl jauhoja
 2,5dl sokeria
50g sulatettua voita
1dl maitoa
1tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
2tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita sula voi ja maito yhteen ja lisää seos vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet hellästi taikinaan ja kaada irtopohjavuokaan (tai kakkuvuokaan) (24cm halkaisija) ja paista 175 asteessa uunin keskiosassa noin 25-30 minuuttia.Tarkista kypsyys esim. hammastikulla kakun keskeltä, sillä reunat kypsyvät nopeasti verrattuna keskustaan, joka kypsyy vasta viime minuuteilla. Muutenkin sanoisin(Lindholmin ohjeesta poiketen) että ellei uuni ole ihan tuliterä, paisto aika on hiukan yli 30 minuuttia. Jäähdytä kakku ja valmistele täyte.

Itse laitoin kerrosten väliin tosiaan mansikkahilloa, murskattua banaania, lemon curdia ja kostutin appelsiini mehulla.

PS. Syksyn ja alkavan talven kunniaksi uutta ilmettä blogiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti