maanantai 1. marraskuuta 2010

Suklaamuffineita walssi twistillä


Sitä wiener nougat rouhetta jäi tosiaan ylitse joten makean nälkään iltasella pyöräytin pitkästä aikaa suklaamuffineita, joihin perusohjeen poimin Kaikkien Aikojen Joulu- lehdestä, jossa on muuten muitakin ihanan oloisia reseptejä ja kiva tunnelma muutenkin. Muokkasin ohjeen itse suklaisemmaksi. Alkuperäinen muffiniohje on lehdessä itseasiassa lahjavinkkinä; kuivat aineet annostellaan nättiin lasipurkkiin joka suljetaan hyvin ja mukaan kirjoitetaan ohje muffinien valmistukseen ja mitä kosteita aineita tulee lisätä. Ja nyt on sekin todettu, että reseptillä tulee todella maukkaita muffineita joten seos kelpaa kyllä lahjaksi varmasti. Muffinit muuttuvat suklaattomiksi jättämällä kaakaojauheen pois ja lisäämällä desin jauhoja sekä suklaarouheen sijaan esim rouhittua karkkia tai pähkinöitä.

Suklaamuffinit noin 12 kpl

2dl vehnäjauhoja
1dl kaakojauhetta(leivonta tai orgaanista, ei mitään oboyta)
2tl vaniljasokeria
2dl sokeria
2tl leivinjauhetta
noin puolipussia (n. 1,5dl-2dl ehkä) wiener nougat rouhetta
2dl voisulaa
3 kananmunaa

Vatkaa kananmunat vaaleaksi vaahdoksi ja lisää sihvilän kautta kuivat aineet mukaan. Lisää sitten hieman jäähtynyt voisula sekä wiener nougat rouhe. Kaada taikina muffinipellin vuokiin (joihin on hyvä laittaa paperiset vuoat mukaan) ja paista keskitasolla 200 asteessa 15 minuuttia.

Tulos on loistavan kuohkea ja kostea, menevät kyllä suosikki muffineiden joukkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti