keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Isoäidin pikkuleivät

Pidin jo jonkin aikaa sitten pienen piparikeksi päivän jonka toisena tuotoksena oli peltipurkillinen perinteisiä isoäidin pikkuleipiä. Vaikka ohje on helppo, kannattaa paistamisen kanssa olla tarkka ja paistaa vielä hetki sen jälkeen kun luulet keksejen olevan valmiita- trust me.

50 pikkuleipää

5 1/2 dl jauhoja
1 dl perunajauhoja
1 1/2dl tomusokeria
300g kylmää voita/margariinia
1-2 rkl kylmää vettä


Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja tomusokeri yhteen. Nypi voi kuutioina joukkoon. Lisää vesi ja vaivaa taikina yhtenäiseksi. Mikäli tämä on hankalaa, lisää vielä hieman vettä. Älä vaivaa liikaa vaan tyydy taikinaan heti kun se on yhtenäistä. Kiedo taikina vaikka elmukelmuun ja jäähdytä noin tunti ulkona tai jääkaapissa. Lämmitä uuni 175 astetta. Muotoile taikinasta pieniä palluroita ja paina ne esim. lasin pohjalla vähän littaan leivinpaperin päälle pellille. Paista noin 10 minuuttia tai kauemmin mikäli pikkuleivät ovat kovin pehmeitä ja halkaistessa sisäosa tosi kostean näköinen. Säilö tiiviissä rasiassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti