sunnuntai 10. lokakuuta 2010

marjapiiraka

Kuva on karu koska piirakkaan kajottiin ennen kuin kamera ehti paikalle mutta maku parempi! Ihanan marjaisa ja taikina kerrassaan upea, tätä parempaa saa kyllä hakea kaukaa. Ohje Passion for food kirjasta, syksyosiosta. Piirakka paistetaan mieluiten irtopohjavuoassa tai perus kakkuvuoassa sillä siihen tulee korkeat reunat ja massoittain täytettä.

Marjapiirakka

125g voita
4,5dl jauhoja
2 kananmunan keltuaista
3/4 dl sokeria
2rkl maitoa
1,5 rkl vettä

täyte:

noin 600g marjoja; mansikoita,vadelmia ja mustikoita.
1,2 dl sokeria
1/2dl jauhoj
1 tl vaniljasokeria

Tee ensiksi pohja, sekoita kuivat aineet ja voi yhteen nyppimällä. Lisää nesteet ja munat ja sekoita massa tasaiseksi taikinaksi. Anna jähmetä 30min jääkaapissa. Kauli taikinasta iso levy ja aseta se vuuan pohjalle käsin tasaisesti niin, että se riittää korkealle reunoille asti. Säästä loppu ylitsemenevä taikina jääkaappiin hetkeksi. Tee täyte sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Lisää täyte pohjalle ja kauli lopusta taikinasta iso levy. Leikkaa levystä suikaleita ja rakenna piiraan ylle taikinasuikaleristikko. Voitele kananmunalla. Paista 180 asteessa noin 40 -45 minuuttia. Anna jähmettyä ja viiletä täysin ennen tarjoilua, muuten sisältö lösähtää ja mehut valuvat puuttuvan palan paikalle. Tämä ei tosin huononna makua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti